Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Finland

en bild
Finland är en naturlig exportmarknad för svenska företag och ett av världens främsta länder i flera internationella mätningar och jämförelser av affärsklimat, innovation, teknologi och utbildning. Konkurrensfördelar såsom politisk stabilitet, låg korruption, utbildad arbetskraft och ett gynnsamt företagsklimat har gjort landet till en attraktiv handelspartner.

Finland är historiskt sett en av Sveriges mest betydelsefulla handelspartners och år 2015 uppgick exporten från Sverige till Finland till cirka 79 miljarder kronor vilket gör Finland till Sveriges sjätte största exportmarknad.

Business Sweden har varit verksamt i Finland sedan 1974 och har idag sju medarbetare. Genom åren har det finska kontoret byggt upp ett starkt och framgångsrikt kontaktnät av lokala företagsledare och politiska beslutsfattare i syfte att hjälpa svenska företag att expandera till och växa på den finska marknaden.

Då svenska företag vill etablera sig eller utöka verksamheten i Finland skräddarsys projektens omfattning och karaktär enligt kundens behov. De vanligaste uppläggen brukar dock fokusera sig på marknads- och förvärvsanalyser, identifiering av samarbetspartners och kunder, bolagsbildningar samt registreringar. Därtill genomför Business Sweden i Finland årligen ett flertal samordnade evenemang och satsningar inom olika branscher tillsammans med lokala bolag och partners.

Business Swedens Finlandskontor hjälper även till med registrering av filial eller dotterbolag, momsregistrering, adressavtal, virtual office och registrering av .fi domän.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om Finland som exportmarknad och hur vi på Business Sweden kan stödja er med rådgivning, kontakter, spetskompetens, affärsområdeskunskap och övrigt som kan underlätta en framgångsrik etablering och expansion på marknaden.

en bild

Christian Weckman

Country Manager Helsinki Country Manager, Helsinki

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.