Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Exportfrämjare ger råd och finansiell hjälp

Finansieringsmöjligheter, dokumentkrav och tullregler. Frågorna är många för både nya och erfarna exportörer, men hjälp finns att få från fler håll. Business Swedens exporttekniska avdelning erbjuder rådgivning, nätbaserade guider och utbildning. Berorende på område samarbetar specialisterna även med andra organisationer som Almi, SEK, EKN och Swedfund för att ge exportören de bästa förutsättningarna att lyckas.

Man brukar säga att ungefär hälften av Sveriges BNP utgörs av export. Det är en av många anledningar till att uppmuntra svenska företag att växa och expandera internationelltFörutom Business Sweden finns ett antal främjarorganisationer med olika inriktning som kan bli aktuella i olika skeden av en exportsatsning, bland andra ALMI, Exportkreditnämnden (EKN), Svensk Exportkredit (SEK) och Swedfund.

ORGANISATIONER SOM KOMPLETTERAR VARANDRA

Kortfattat kan man säga att Business Sweden och Almi arbetar med rådgivning och affärsutveckling, medan SEK, EKN, Swedfund och även Almi på olika sätt stöttar i själva finansieringen av affären.

Yvonne Brycker, Business Sweden- För många företag är det lite oklart vilken organisation som gör vad och hur vi kompletterar varandra, säger Yvonne Brycker på Business Swedens exporttekniska avdelning.

- När vi genomför gemensamma utbildningar brukar vi därför presentera ett fiktivt case med ett företag som har kontakt med alla fem aktörer, så att flödet blir tydligt.

Yvonne arbetar sedan 15 år på Business Sweden med frågor som rör exportfinansiering, internationella betalningar och risker. Dessförinnan arbetade hon 15 år dels på bank och dels på EKN. 

- Alla vi på exporttekniska avdelningen har lång erfarenhet och omfattande kunskap inom våra respektive ämnesområden, till exempel tullar, frihandelsregler, dokumentkrav, transport, avtalsfrågor och finansiering, säger Yvonne.

Berorende på fokusområde samarbetar Business Swedens specialister med olika aktörer. För Yvonne är det aktörer som arbetar med finansierings- och betalningslösningar, framför allt Almi, SEK, EKN, Swedfund och naturligtvis bankerna.

Finansieringsfrågor centrala för företagen

- Jag får ofta frågor från exporterande företag om hur de kan finansiera affären och hur de kan vara säkra att få betalt. Beroende på var i affärsprocessen exportören befinner sig hänvisar jag till lämpliga aktörer. Behöver exportören rörelsekapital hänvisar jag ofta till Almis Exportlån eller EKN:s Rörelsekreditgaranti. Är det säkerheter för att kunna ställa kontraktsgarantier som behövs kan EKN hjälpa till med sin Motgaranti. 

Hos EKN kan exportören också försäkra sig mot risken för utebliven betalning. Ett annat alternativ är att begära betalning mot remburs via bankerna. Är det riktigt stora affärer och långa krediter kan SEK hjälpa till.

Extern finansiering i form av riskkapital kan vara avgörande vid expansion till nya marknader, Swedfund kan ställa upp med riskkapital och Swedpartnership med etableringsstöd.

- Jag brukar säga till exportören att anledningen till att de vinner just den här affären kanske inte beror på att de erbjöd bäst pris eller bäst kvalitet utan att de erbjöd den bästa finansieringslösningen, säger Yvonne.

Mer om Business Swedens årliga grunduppdrag från staten

Mer om Business Swedens nätbaserade guider om exportregler

Mer om Business Swedens utbildningar i exportregler