Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Swedens Talent Accelerator – med världen som arbetsplats

Att göra karriär på Business Sweden är eftertraktat och förra året placerade sig Business Sweden som sjunde mest populära arbetsplats när 35 000 unga yrkesverksamma ekonomer fick säga sitt. Genom ett helt nytt traineeprogram ska Business Sweden fortsätta attrahera kvalificerade kandidater till organisationen.

Ett av Business Swedens mål för de kommande åren är att locka de främsta talangerna till den konsultära verksamheten vid utlandskontoren. Som i ett led i denna satsning har Talent Accelerator lanserats, ett traineeprogram som erbjuder kandidater en möjlighet att uppleva världen och introduceras till livet som konsult.

Talent Accelerator är ett ettårigt program där nyutexaminerade civilekonomer och civilingenjörer med tidigare utländsk erfarenhet och en mastersexamen får arbeta och bo på två av Business Swedens nyckelmarknader. Programmet börjar med en introduktions- och utbildningsvecka på huvudkontoret i Stockholm där traineerna introduceras till samtliga delar av företaget och förbereds för sin nya roll.

Gedigen urvalsprocess

- Våra traineekandidater genomgår en gedigen urvalsprocess och det är spännande att följa deras resa fram till erbjudandet om en plats i traineeprogrammet. Nu när andra antagningsomgången är avslutad kan vi se en 60-procentig ökning av antalet sökande sedan förra året och vi har även ökat antalet traineer som deltar i programmet från sex till tio, säger Emma Jonsson på Business Swedens HR-avdelning i Stockholm.

- Traineeprogrammet är ett sätt för oss att stärka vår pipeline av individer med förutsättningar att utvecklas till nyckelpersoner inom organisationen.

Business Swedens traineer delar med sig av sina upplevelser på en blogg, där det bland annat går att följa det dagliga livet i hektiska Peking, äventyr i och runt Nairobi eller storstadslivet i London.

Linnea Elfving tog sin mastersexamen från Management-programmet i Lund 2015 och har även en master i europeiska studier sedan tidigare. Hon har spenderat första halvan av programmet i Kenya och reser snart vidare till Storbritannien för att avsluta traineeprogrammet där.

- Jag fick hoppa in och börja arbeta från dag ett och behövde då ta in det mesta väldigt snabbt. Även om Nairobi är ett relativt stort kontor så gör antalet kollegor att man direkt får en bra insyn i alla projekt som pågår och vad alla jobbar med. Det gör också att man har möjlighet att sitta in på de flesta projekt och hitta det man kan bidra bäst med, säger Linnea.

Ökat fokus på exceptionella talanger

De senaste åren har Business Swedens personalstyrka stärkts markant och arbetet med att hitta de främsta kandidaterna till positioner på Business Sweden fortgår löpande. Traineeprogrammet är en viktig och långsiktig del av HR-avdelningens ökade fokus på rekrytering och internutbildning.

- Talent Accelerator innebär en fantastisk möjlighet för Business Sweden att attrahera, rekrytera och utveckla exceptionella talanger. Som trainee får man en möjlighet att lära sig vår verksamhet på plats, vilket ger en bra utgångspunkt för en framgångsrik karriär inom Business Sweden, säger Carl Esselin chef för Business Swedens HR-avdelning.

- Traineeprogrammet bidrar till ett spetsigare erbjudande mot talangmarknaden och stärker därmed vårt arbetsgivarvarumärke på ett mycket positivt sätt. Det är för tidigt att utvärdera programmet redan nu, då effekten visar sig först om några år genom realisering av karriärer. Men redan nu kan vi se att de traineer som rekryterats gör ett mycket bra jobb i vår verksamhet och känslan av att många av dem kommer att gå långt i vår organisation är tydlig.

Besök vår Trainee-blogg
Läs mer om karriärmöjligheter på Business Sweden

en bild

Carl Esselin

Vice President Human Resources Vice President Human Resources