Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Ylva Berg, vd: Nytt år och nya möjligheter

2015 går mot sitt slut och på Business Sweden summerar vi ett intensivt år. Vi har arrangerat en rad resor över hela världen för svenska företagsdelegationer och tagit emot minst lika många besök från jordens alla hörn. Vi har hjälpt tusentals företag att identifiera nya marknadspotentialer och vi har rekryterat över 50 nya kompetenta medarbetare över hela världen.

Ylva Berg, vd Business SwedenUnder året har vi även sett över vårt erbjudande till små och medelstora företag i syfte att kunna skapa ännu bättre, relevanta tjänster till våra kunder. Vi satsar på ett bredare utbildningserbjudande och ett vassare rådgivningserbjudande. Dessutom kommer vi att starta upp en verksamhet som ska hjälpa medelstora och stora bolag att komma närmare de omfattande infrastrukturaffärer som äger rum runt om i världen. Vårt mål är att ha koll på de 100 största affärerna globalt.

Trots att 2015 blev ett av de svagaste åren världsekonomin haft sedan millennieskiftet har svensk export ökat och Business Sweden kunde nyligen skriva upp prognosen för 2016, från septemberprognosens 4 procent till 5 procent. Vi räknar med en fortsatt stabil efterfrågan från Västeuropa och Nordamerika men lite lägre tillväxt i Asien. 

Det är framför allt på de nya marknaderna vi ser de stora möjligheterna i framtiden. Vi lägger, tillsammans med näringsdepartementet och UD, mycket kraft på att bygga närvaro och kontaktnät för att vara på plats där det händer, när det händer. Därför är vi nu i planeringsskedet att öppna ett handelskontor i Iran under 2016.

Vi ser mötet mellan människor som en förutsättning för affärer mellan företag. Möten kommer därför att fortsätta att vara navet i vårt fortsatta arbete med att hjälpa alla svenska företag nå sin fulla internationella potential.

Vi ses på det nya året!

Ylva Berg, vd Business Sweden