Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Tobias Glitterstam ny regionchef för Asia Pacific

Nuvarande Kina-chefen Tobias Glitterstam tar fr.o.m. september ansvaret för Asia Pacific på Business Sweden. Glitterstam kommer rapportera till VD Ylva Berg och ingå i Business Sweden ledningsgrupp.

”Asia Pacific är en dynamisk region som erbjuder intressanta tillväxtmöjligheter för Business Swedens kunder, såväl ledande storbolag som specialiserade små och medelstora bolag. Jag ser väldigt glad åt att Tobias Glitterstam med sin mångåriga Asien-erfarenhet nu tar över ansvaret för denna högprioriterade region”, säger Ylva Berg, VD på Business Sweden.

Glitterstam kommer i sin nya roll ansvara för Business Sweden’s 14 kontor och handelssekreterare i Asia Pacific. För att fortsätta förstärka Business Sweden’s närvaro i regionen kommer Glitterstam att förlägga sin bas för regionen i Shanghai.

”Det är med stor tillförsikt jag tar över ansvaret i denna snabbväxande region. Jag ser fram emot att följa Asiens marknadsutveckling på plats, att göra gemensam sak med våra kunder i strategiska tillväxtsatsningar och att ge fullt stöd till svenska bolags marknadsetableringar i regionen”, säger Glitterstam.

Glitterstam har verkat i Asien sedan 2004 och har en bred erfarenhet av regionen. Innan hans nuvarande roll som handelssekreterare och Kina-chef på Business Sweden var han Partner på den globala konsultjätten Accenture.

Glitterstams efterträdare som Kina-chef är rekryterad och kommer annonseras inom kort. Tills dess att efterträdare har tillträtt kvarstår Glitterstam som handelssekreterare och Kina-chef, i tillägg till sitt nya ansvarsområde.

För ytterligare information kontakta:

Elisabeth Somp, Head of Media relations, +46 72 540 9338, elisabeth.somp@business-sweden.se

Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential, och utländska företag att nå sin potential genom investeringar i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden ägs av staten och näringslivet och bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden.

22 Augusti 2016