Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Svensk hälsa populärt på Arab Health

Mellanösternregionen, med växande befolkning och förändrande levnadsvanor, är en betydande marknad för hälso- och sjukvårdindustrin de kommande åren. Exportpotentialen för svenska företag bedöms som stor, inte minst till Iran, efter att sanktionerna mot landet hävts. 21 företag deltar, tillsammans med Business Sweden, vid Arab Health som äger rum i Dubai 25-28 januari.

Svensk hälso- och sjukvård är känd för innovation i kombination med hög kvalité, därför är den största konferensen inom området i regionen en möjlighet för att visa svenska företags senaste lösningar. Regionen står inför en omfattande uppbyggnadsfas inom modern hälso- och sjukvård med behov av internationella samarbeten inom utveckling, struktur och forskning. Dessutom ökar affärsmöjligheterna i regionen när FN-sanktionerna mot Iran hävts och ett fritt handelsutbyte med landet kan återupptas.

Efter förra årets MEA Summit med rekorddeltagande och som var en stor framgång, arbetar Business Sweden vidare med att hjälpa svenska företag att bygga en närvaro i regionen och utveckla kontaktnät. Målet är att utöka det redan idag omfattande samarbetet och kunskapsutbytet i området.

-       Vårt mål är att svenska innovativa lösningar i kombination med svensk effektivitet och kvalitet ska stå för lösningen på regionens komplexa utmaningar, säger Cherif Sayed regionchef för Mellanöstern och Afrika på Business Sweden.

Följande företag ställer ut i den svenska paviljongen: Ateco medical, Bioservo, Bluefish Pharmaceuticals, Care of Sweden, Chordate medical, Diaverum, Etac, Global Health Partner, Invest In Skåne, ITAB Sintec, Olerup, Perimed, Psidac, SCA, Sectra, Silentia,Skåne Care, Sonesta/Surgical Tables, TR Equipment, Trionara Technologies och TSS.

För mer information besök www.business-sweden.se/MeetSweden2016.

Arab Health pågår 25-28 januari i Dubai, Swedish Pavilion in Za’abeel Halls, Z2A50 and Z2B50 Dubai International Convention & Exhibition Centre.

För ytterligare information kontakta:

Susan Wacklin, Desk Officer MEA, +46 722 291 638, susan.wacklin@business-sweden.se

Elisabeth Somp, Head of Media relations, +46 70 594 82 00, elisabeth.somp@business-sweden.se

Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential, och utländska företag att nå sin potential genom investeringar i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden ägs av staten och näringslivet och bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. 

25 Januari 2016