Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Stor svensk närvaro på Mobile World Congress i Barcelona

Hur ser vi till att Sverige fortsätter att ligga i framkant inom digital transformering? Det är en av nyckelfrågorna som diskuteras i den svenska paviljongen på Mobile World Congress. I år deltar närmare 200 svenska företag, varav 20 finns på plats i den svenska paviljongen.

Sverige rankas som ett av de mest innovativa länderna i världen och har sedan tidigt 2000-talet haft en närvaro på Mobile World Congress (MWC). Arrangemanget är världens största mässa för mobilteknik och tillhörande industrier och arrangeras årligen i Barcelona.  

-       Mobile World Congress är en av världens främsta samlingsplatser för innovativa och snabbväxande företag. 2018 bjuder på ett fullspäckat program i den svenska paviljongen med några av Sveriges mest intressanta nya bolag, säger Malin Svensson, handelssekreterare i Spanien på Business Sweden.  

“Creating a better future” är årets tema, vilket reflekteras i den svenska paviljongen där Internet of Things, Augmented Reality och Virtual Reality är i fokus. I år invigs den svenska paviljongen av Alf Karlsson, statssekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Den återhämtande ekonomin i Spanien erbjuder en närmarknad med god tillväxt där inhemsk efterfrågan beräknas fortsätta stiga under kommande år och Business Sweden ser ett större intresse av öka global försäljning bland svenska företag i regionen.

-       Business Sweden har varit verksamma i Spanien i över 30 år och vi har från vårt kontor i Madrid hjälpt svenska företag att etablera sig samt växa på den spanska marknaden. Spanien är idag ett av de länder i Västeuropa med snabbast ekonomisk tillväxt vilket erbjuder möjligheter för svenska företag att växa på den spanska marknaden, fortsätter Malin Svensson, handelssekreterare i Spanien på Business Sweden.  

Den svenska paviljongen finns i Hall 7, E41/F41 och invigningen äger rum tisdag 27/2 kl. 15.00.

Höjdpunkter i den svenska paviljongen:

Mån 15.00 - 16.00: Årlig nätverksaktivitet Sweden @MWC i samarbete med Sweden Mobile Institution

Tis 10.00 - 10.30: Vikings 4.0 - ”Discover why the Nordics are first-movers within Digital Transformation”

Tis 14.40 - 15.00: Discover the Swedes – ”Get to know the companies in the Swedish Pavilion”

Tis 15.00 - 17.00: Invigning med statssekreterare Alf Karlsson och ambassadör Lars-Hjalmar Wide

Följande svenska företag ställer ut i den svenska paviljongen:

Appland, Block Zero, CICS (Customer Intelligence Consulting Service), Combain Mobile, Compuverde, Crunchfish, Imint Image Intelligence AB, Leissner Data, Maven Wireless Sweden AB, Mixtive, myFC, Netonomics, Shield Patrol, Snowfire, Swedish IoT (SMSE – Swedish M2M Service Enablers), Syntronic, Techsource, Telavox, Visage Technologies AB och Wittra.  

Besök hemsidan för den svenska paviljongen under Mobile World Congress för mer information.

26 Februari 2018