Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Samverkan och innovation i fokus när Sverige är partnerland vid Hannovermässan 2019

Sverige kommer att vara partnerland vid Hannovermässan 2019. Det blev offentligt i samband med en ceremoni den 24 april vid årets Hannovermässa där Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister deltog. Hannovermässan är världens största industrimässa, med ett globalt fokus, och attraherar årligen ledare inom näringsliv, politik och akademi.  

Varje år står ett land i särskilt fokus för Hannovermässans besökare, media och program. Hannovermässan 2019 äger rum den 1-5 april och kommer att ha representation på högsta politiska nivå genom Sveriges statsminister och Tysklands förbundskansler. Sverige efterträder Mexiko som partnerland.

Det formella avtalet om att Sverige blir partnerland 2019 undertecknades av Fredrik Fexe, Executive Vice President, Strategy & Business Development, vid Sveriges export- och investeringsråd, Business Sweden, och Marc Siemering, Senior Vice President Industry, Energy & Logistics vid Hannovermässan.

-        Sverige är världsledare av innovativa lösningar, men utmaningen ligger ofta i att hitta rätt partner för att utveckla och ta till vara potentialen i en innovation.  Hannovermässan utgör en fantastisk plattform för svenska företag att få nya insikter och utveckla nya innovativa partnerskap. Det skapar goda förutsättningar för svenska företag att öka sin globala försäljning säger Fredrik Fexe, Executive Vice President, Strategy & Business Development.

Business Sweden, har regeringens uppdrag att leda projektet. Kostnaden beräknas till cirka 32 miljoner kronor, vilket finansieras till hälften av staten och hälften av näringslivet. Business Sweden har påbörjat en dialog med näringslivet om medverkan i och medfinansiering av projektet. Arbetet för att engagera svenska företag accelereras i och med offentliggörandet av det svenska partnerlandsvärdskapet. 

De redan täta banden mellan Tyskland och Sverige intensifierades med det bilaterala samarbetsavtal om Innovation som undertecknades i början av 2017. Partnerskapet innebär samarbete för att främja innovativa samhällslösningar, nya exportprodukter och starkare konkurrenskraft och kommer att vara en viktig aspekt av det svenska deltagandet som partnerland i Hannover.

Hannovermässan är världens största industrimässa och en mötesplats på högsta nivå för ledare inom politik, näringsliv och akademi. Mässan äger rum under en vecka i april varje år. Den har cirka 6500 utställare från över 70 länder och täcks medialt av över 2500 journalister från hela världen. Mässan har globalt fokus cirka en tredjedel av besökarna kommer från andra länder än Tyskland. Inriktningen är högteknologisk automatisering, robotisering och digitalisering.

Officiell hemsida för Sveriges värdskap:

 www.swedenhannovermesse.com

För ytterligare information kontakta:

Elisabeth Somp, presschef Business Sweden

+46 72 540 93 38, elisabeth.somp@business-sweden.se

Lisa Tullus, projektledare Business Sweden

+49 178 893 62 31, lisa.tullus@business-sweden.se

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. För svenska företag gör vi det genom att korta tid till marknad, hitta nya intäktsströmmar och minska risk. För internationella företag gör vi det genom att hitta nya affärsmöjligheter, öka kapitalavkastningen och vara ett opartiskt stöd.

Med nätverk på alla nivåer erbjuder vi strategisk rådgivning och handfast support på 50 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden ägs av staten och näringslivet, som representeras av Utrikesdepartementet och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening.

24 April 2018