Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Regionalt huvudkontor i Asien invigt

Statsminister Stefan Löfvén och Ylva Berg, vd, Business Sweden invigde på onsdagen Business Swedens regionala huvudkontor för Asien, i Shanghai. Invigningen avslutade programmet för den omfattande affärsdelegation som besökt Kina denna vecka.

Asien är idag hem för mer än hälften av världens befolkning och för 40% av världens Fortune 500-bolag. Nästan 50% av världens totala tillverkningsvärde kommer från Asien, som numera också är en konsumentmarknad i samma omfattning som Nordamerika och Europa. Med detta står Asien redan idag för betydligt mer än hälften och en hela tiden ökande andel av världens tillväxt. 
 
- Under de senaste två åren har vi stärkt vår närvaro i Asien och vi har nu 14 kontor och över 150 konsulter i regionen. Men vi ser behov av ytterligare ökad närvaro, både för att stötta svenska bolag som vill växa i regionen men vi behöver samtidigt förstärka arbetet med att attrahera investeringar till Sverige. Nästa steg i vår Asiensatsning är nu att öppna ett regionalt huvudkontor i Asien, säger Ylva Berg, vd på Business Sweden.

Inom Asien har Kina en särställning och står för halva Asiens ekonomi och mer än en tredjedel av världens BNP-tillväxt. I fotspåren av snabba tekniska framsteg, digitalisering, online-försäljning och offensiva Kinesiska infrastruktursatsningar i bl a Sydostasien så växer handelsutbytet mellan Kina och alla andra asiatiska marknader med 20% på årsbasis. Detta innebär att Kina är avgörande för svenska företags fortsatta expansion i hela Asien. Den förstärkta organisation som nu byggs upp kommer ledas av Tobias Glitterstam, regionchef APAC, sedan tidigare stationerad i Shanghai.
 
- Den viktigaste rollen för vårt regionala huvudkontor blir att stärka erbjudandet till svenska företag i sina asiatiska tillväxtsatsningar. Det sträcker sig från strategisk rådgivning till praktiskt stöd i affärsutveckling. Lika viktigt är det att säkra styrkan i Sveriges investeringsfrämjande på plats i regionen, säger Tobias Glitterstam, regionchef APAC.

28 Juni 2017