Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Make in India lockar näringslivstoppar

Make in India Week sätter fokus på tillverkningsindustrin och är en av Indiens premiärminister Modis huvudsatsningar för att skapa hundra miljoner arbetstillfällen i Indien. Veckan, som innehåller en rad seminarier och events, lockar över 200 utställare till Mumbai. Svenskt näringsliv representeras av en affärsdelegation och på lördag inviger statsminister Stefan Löfven den svenska paviljongen tillsammans med premiärminister Modi.

Indien är en av världens snabbast växande ekonomier och befinner sig i en uppbyggnadsfas som skapar stor efterfrågan på innovativa lösningar. ”Make in India Week” erbjuder svenska företag ett skyltfönster för att presentera sig i ett unikt sammanhang. I den omfattande svenska paviljongen som invigs av statsminister Stefan Löfven på lördag ställer 11 företag ut.

Svenska företag har funnits i Indien sedan tidigt 1900-tal, en viktig faktor i en relationsbaserad kultur som Indien. Att bygga nätverk och skapa mötesplatser är avgörande för att utveckla handelsutbytet mellan våra länder.

-       Svenska företags erbjudande svarar väl upp till den efterfrågan som finns i Indien idag. Därför är ”Make in India” ett gyllene tillfälle för svenskt näringsliv att visa upp sig och knyta kontakter. Min förhoppning är att svenska företag ska bli självklara samarbetspartners i det växande Indien, säger Ylva Berg, vd Business Sweden.

Business Sweden har 2 kontor och ca 30 anställda i Indien. Business Sweden ansvarar för den svenska paviljongen samt för affärsdelegations program under besöket som pågår 12-15 februari. 18 företag ingår i delegationsresan och följande företag ställer ut i svenska paviljongen: ABB, Atlas Copco, Ericsson, IKEA, SAAB, Sandvik, Scania, SKF, TetraPak, Camfil Group och Volvo Buses.

Läs mer om Make In India: http://www.makeinindia.com.

För ytterligare information kontakta:

Elisabeth Somp, presschef, +46 72 540 93 38, elisabeth.somp@business-sweden.se

Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential, och utländska företag att nå sin potential genom investeringar i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden ägs av staten och näringslivet och bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. 

11 Februari 2016