Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Google bekräftar markköp i Avesta 

Google bekräftar idag markköp på 109 hektar i Horndal, Avesta.

 "Vi har köpt 109 hektar mark i Avesta kommun, strax utanför Horndal", säger Farshad Shadloo, kommunikationschef på Google. "För närvarande har vi inga planer på att utveckla på denna mark, men vi vill säkerställa att vi har framtida alternativ för byggnation av datahallar i Europa om vår affär så kräver. Vi planerar inte att fatta beslut kring detta inom en snar framtid."

"Det är glädjande att Företaget, ett av världens mest kända varumärken, har förvärvat mark i Avesta i Dalarna. Business Sweden samarbetar med regioner i hela Sverige för att identifieramöjligheter för internationella företag att investera och expandera i Sverige, och det har varit en positiv erfarenhet att arbeta nära företaget och teamen i Avesta under hela processen." Ylva Berg, VD Business Sweden. 

Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential och utländska företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. Business Sweden ägs av staten och näringslivet, som representeras av Utrikesdepartementet och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening. 

Data Centers by Sweden är ett nationellt samarbetsprojekt mellan utvalda svenska regioner och företagspartners som tillsammans hjälper utländska företag att identifiera och utvärdera lämpliga platser i Sverige för strategiska eller storskaliga datacenter. Projektet leds av Business Sweden och delfinansieras av Tillväxtverket.

13 Oktober 2017