Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Digitalisering i fokus när Sverige är partnerland på DES 2017

Sverige är ett av världens mest innovativa länder och digitalisering är avgörande för att stärka företags konkurrenskraft i framtiden. Svenskt ledarskap inom digitalisering och innovation presenteras på Digital Enterprise Show (DES) i Madrid 23-25 maj där Sverige är partnerland.

Idag invigs Digital Enterprise Show där Business Sweden och Sveriges ambassad i Spanien, i samarbete med Svenska Institutet står värd för ”Connected Business by Sweden”. I samverkan med Mobile Institute, Swedish M2M Service Enablers och Wbird lyfts under veckan lösningar från bolagen som finns på plats, samt faktorerna bakom Sveriges framstående positionering inom digitalisering.

-        Sverige är det perfekta partnerlandet för Digital Enterprise Show 2017. Vi är världsledande inom innovation med stor kompetens i digital omställning och svenska företag är väl positionerade för fortsatt internationell expansion. DES blir en språngbräda vidare ut i världen för de företag som deltar i den svenska paviljongen, säger Malin Svensson, Business Swedens handelssekreterare i Spanien.

Några höjdpunkter från programmet:

Tisdag 23 maj kl. 11.00: Officiell invigning av svenska paviljongen (Stand D429)

Tisdag 23 maj kl. 18.00: ”Connected Party by Sweden Powered by Spotify - Digital Beats

Onsdag 24 maj kl. 12.00: ”Connected Business by Sweden” (Masterminds Congress @DES) 

Huvudpartner till den svenska paviljongen på DES är ABB och Ericsson och flera svenska företag som är framstående inom digitalisering och innovation är på plats i Madrid. Företagen som deltar är: ABB, Ericsson, Telenor Connexion, Aptilo Networks, Bambwa, CombiQ, Evothings Labs, H & D Wireless, Imagimob, Infracontrol, LumenRadio, Näktergal, Springworks, Things och WOK – World Of Knowledge.

Spanien är Europas femte största ekonomi och en av de snabbast växande europeiska marknaderna med en årlig tillväxtprognos på tre procent fram till år 2019. Senaste året har den spanska industri-produktionen ökat med nio procent, vilket innebär den högsta nivån sedan april 2008.

-        Business Sweden har varit verksamma i Spanien i 30 år och från kontoret i Madrid har vi hjälpt svenska företag att etablera sig och växa på marknaden. Det finns stora möjligheter för vidare utveckling av den svenska marknadsnärvaron och de senaste åren har Sveriges export till Spanien ökat med 23 procent, konstaterar Malin Svensson, Business Swedens handelssekreterare i Spanien.

För ytterligare information kontakta:

Marcus Tagesson, pressekreterare, Business Sweden

+46 72 514 30 77 , marcus.tagesson@business-sweden.se

Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential och utländska företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. Business Sweden ägs av staten och näringslivet, som representeras av Utrikesdepartementet och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening.

23 Maj 2017