Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden öppnar kontor i Teheran

På lördag inviger statsminister Stefan Löfven tillsammans med Business Swedens vd Ylva Berg det nya kontoret i Teheran. Invigningen äger rum i samband med att en stor affärsdelegation besöker Teheran. Magnus Almén, handelssekreterare i Iran, är optimistisk inför framtiden och ser möjligheter för svenska företag på den växande iranska marknaden.

-          Invigningen av Business Swedens nya kontor i Teheran blir startskottet på en ny tid av närmare handelsrelationer och ökat kunskapsutbyte mellan Sverige och Iran. Vi är mycket hoppfulla inför potentialen som vi ser finns på den iranska marknaden och vår ambition är att Iran återigen ska bli en betydande handelspartner till Sverige, säger Ylva Berg, vd på Business Sweden.

Iran är med sina drygt 80 miljoner invånare en av Mellanösterns viktigaste ekonomier. Efter att sanktionerna mot Iran hävdes förra året finns det en möjlighet för svenska företag att ta del av en expanderande marknad för internationella affärer. Utgångsläget för svenska företag är gott då Sverige och svenska produkter är väl ansedda i Iran. Business Swedens mål är att bygga långsiktigt goda relationer och stödja svenska företag som ser en möjlighet att expandera till Iran.

-          Vi är redo att hjälpa svenska företag och finns på plats för att stödja bolagen rent operationellt. Business Swedens konsulter har erfarenheten och förmågan att addera relevant värde till svenska företags verksamhet på den iranska marknaden, säger Magnus Almén, Business Swedens handelssekreterare i Iran.    

Idag uppgår exporten från Sverige till Iran till ca 2 miljarder kronor, men i och med det nya läget efter att sanktionerna hävts och öppnandet av ett svenskt handelskontor i Teheran förväntas svensk export återta sin betydande volym.

För ytterligare information kontakta:

Elisabeth Somp, presschef Business Sweden

+46 70 594 82 00, elisabeth.somp@business-sweden.se

10 Februari 2017