Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Tio svenska företag i svensk paviljong på Ecomondo

Den 5-8 november arrangerar Business Sweden för sjätte året i rad en svensk paviljong på Ecomondo – medelhavsområdets största mötesplats för miljöteknik. Tio svenska företag marknadsför sina produkter och tjänster inom områden som avfallshantering, återvinning, vatten- och luftrening, biobaserad industri, samt smarta städer och samhällen.

Svenska företag får möjlighet att knyta affärskontakter med företag samt med nationella och internationella offentliga och privata partners. 

- Ecomondo är en viktig mötesplats för de främsta företagen och aktörerna inom miljöteknikbranschen. Vår samlingsmonter har under åren varit mycket uppskattad eftersom den visar många olika svenska innovativa lösningar inom miljöteknik, något som den italienska marknaden och internationella besökare efterfrågar, säger Kristofer Svartling, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Italien.

Business Sweden arbetar bland annat aktivt med att attrahera internationella inköpare till den svenska paviljongen via ett matchmakingsystem där man kan boka upp personliga B2B möten. På öppningsdagen håller Sveriges ambassadör i Italien, Ruth Jacoby, tal och välkomnar företag och gäster, och varje eftermiddag anordnas ett ”Swedish appointment – aperitivo” dit olika beslutsfattare bjuds in.

Följande företag deltar i den svenska paviljongen: Atlas Copco, Flexus, Götaverken Miljö, Tetra Pak, Volvo Trucks, MRT International, Camfil, Ecoloo, Inresol och Cleanergy. Därutöver deltar Sveriges ambassad i Rom, AssoSvezia – svensk-italienska handelskammaren, och Visit Sweden.

Förra året besökte 93 000 personer och 1200 företag från över 20 länder Ecomondo.  


För ytterligare information kontakta:

Emilie Eliasson Hovmöller, pressekreterare, Business Sweden, T 072-540 93 38

Kristofer Svartling, handelssekreterare, Business Sweden Italien, T +39 345 39 75 402

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 400 medarbetare både i Sverige och i 57 länder, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska företag att investera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

05 November 2014