Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

The Economist hyllar Sverige

I februari lyfte The Economist fram den nordiska regionen som en modell för en pragmatisk och framsynt reform av välfärdsstaten. Sverige siktar mot framtiden och hanterar problem som andra länder kommer att ställas inför framöver, till exempel hur man kan mobilisera samhällets resurser och finansiera den offentliga sektorn på ett klokt och hållbart sätt.

Artikelserien Norrsken i the Economist omfattar åtta artiklar som ger en mycket positiv bild av den nordiska regionen. En av de viktigaste lärdomarna från Norden är inte ideologisk utan praktisk, menar journalisten Adrian Wooldridge som har skrivit artiklarna. Staten är populär, inte för att den är stor utan för att den fungerar. Svenskar är mer villiga att betala skatt än andra eftersom de vet att de får bra skolor och gratis sjukvård.

Adrian Wooldridge besökte Finland, Danmark, Norge och Sverige i januari. I Sverige hade han möten med handelsminister Ewa Björling, migrationsminister Tobias Billström och integrationsminister Erik Ullenhag. Adrian Wooldrige träffade även företagsledare, entreprenörer och tankesmedjor.

Läs intervju med Adrian Wooldridge

21 Februari 2013