Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Sverigekampanjen Democreativity tog silver i Årets digitala kampanj

På Spinn 2014, som avgjordes i går kväll, blev Business Swedens, VisitSwedens och Svenska institutets Sverigekampanj Democreativity belönad med en silvermedalj i kategorin Årets digitala kampanj. Med hjälp av kampanjen har bilden av Sverige som ett öppet och kreativt land nått ut till 150 miljoner människor över hela världen.

Branschföreningen PRECIS arrangerar varje år tävlingen Spinn, som belönar Sveriges bästa PR-kampanjer. Silver i Årets digitala kampanj gick till Democreativity (www.democreativity.com ), en Sverigekampanj som ska lyfta fram Sverige som ett kreativt och öppet land internationellt. Democreativity var också nominerat i kategorierna Årets bästa PR-kampanj och Årets massmediekampanj. Konceptet har utvecklats med Prime som kreativ byrå.

Democreativity, en lek med orden ”democracy” och ”creativity”, är ett initiativ som vill uppmuntra människor i hela världen att tillsammans skapa nya idéer. Projektet ska bidra till att stärka bilden av Sverige som ett kreativt land, där nya tankar får utrymme att födas. Initiativet lyfter fram Sveriges styrkor i konkret handling i stället för att övertyga med slagkraftiga budskap. Bakom Democreativity står Business Sweden, VisitSweden och Svenska institutet.

Vid lanseringen i april uppmanades dataspelintresserade i hela världen att komma med spelidéer som man tycker är underrepresenterade i dagens dataspel, ett område där Sveriges position sedan några år är mycket stark. Över 500 idéer kom in, analyserades av en expertpanel och några av idéerna utvecklades till spelprototyper. Det övergripande målet var att stärka bilden av Sverige och efter fyra månader hade initiativet omtalats internationellt för en publik på nästan 150 miljoner människor, långt över projektets målsättning. Bland andra The Independent, The Next Web, Times of India, BBC Radio och International Business Times rapporterade om det kreativa Sverige med anledning av Democreativity.

Democreativity är även nominerat till European Excellence Awards 2014 i kategorin International Communication, som avgörs i Paris den 4 december.

Business Sweden, VisitSweden och Svenska institutet arbetar för att stärka Sveriges varumärke och man har redan tidigare genomfört flera Sverigekampanjer tillsammans. Syftet är att öka kännedomen om och skapa förtroende för Sverige, få fler internationella besökare, öka svensk varu- och tjänsteexport och attrahera talanger.

För ytterligare information, kontakta:

Emilie Eliasson Hovmöller, pressekreterare på Business Sweden, emilie.eliassonhovmoller@business-sweden.se, tel 072-540 93 38.

Thomas Brühl, vd VisitSweden, tel 08-789 10 00

Ulrika Hallesius, kommunikationsdirektör på VisitSweden, ulrika.hallesius@visitsweden.com, tel 0704-200 900

Bitte Olsson, pressansvarig på VisitSweden, bitte.olsson@visitsweden.com,
tel 0705-25 04 56

Henrik Selin, avdelningschef på Svenska institutet, tel 08-453 78 73

Anna Knutsson, pressansvarig Sverige på Svenska institutet, tel 453 78 37

Business Sweden (www.business-sweden.se) stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 400 medarbetare både i Sverige och i 57 länder, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska företag att investera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

VisitSweden (www.visitsweden.com/partner) är ett kommunikationsföretag med uppdrag att internationellt marknadsföra Sverige som resmål och att marknadsföra varumärket Sverige. Marknadsföringen riktas till en utvald målgrupp och VisitSweden har genom närvaro på 12 prioriterade utlandsmarknader kunskap om deras resepreferenser och kännedom om Sverige. Tillsammans med våra samarbetspartners väljer vi rätt Sverigebudskap och rätt kanal för att marknadskommunikationen ska få största möjliga effekt. VisitSweden ägs till lika delar av svenska staten genom Näringsdepartementet och svensk besöksnäring. Svensk turistindustri står för 3,1 procent av BNP, omsätter 284,4 miljarder kronor och sysselsätter 173 000 personer. Exportvärdet är 106 miljarder kronor. (Källa: Tillväxtverket, siffrorna avser 2013.) 

Svenska institutet (www.si.se) är en statlig myndighet som verkar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. 

21 November 2014