Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Svenskt herrmode i världsklass på Pitti Uomo

Den 13-16 januari arrangerar Business Sweden, Svenska Moderådet och VisitSweden en utställning för svenska företag på herrmodemässan Pitti Uomo i Florens. Målet är att skapa en plattform för svenskt herrmode, #swedishspot 2015, som visar upp de senaste trenderna och svensk spetskompetens.

Sju svenska modeföretag har valts ut av Pitti Uomo: Whyred, Bread & Boxers, Nikolaj d'Etoiles, Nor Autonom, Army of Me, The Case Factory och Ljung. Företagen får möjlighet att visa upp sina produkter på Quinte Theatro i Florens och skapa kontakter med globala aktörer på marknaden. Pitti Uomo är en av de största internationella mässorna för herrmode med deltagare från över 20 länder. Mässan lockar varje år cirka 21 000 inköpare från stora modehus som Le Bon Marché, Harrods och Rinascente.

- Att delta på Pitti Uomo är en unik möjlighet för svenska modeföretag att marknadsföra sig internationellt. Det är också ett fantastiskt tillfälle att få visa upp vad Sverige har att erbjuda inom herrmode genom att samla de mest framträdande svenska varumärkena på området, säger Kristofer Svartling, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Italien.

- Vi har länge levt med begreppet "det svenska modeundret" men nu börjar omvärlden verkligen sätta svenskt mode högst upp på önskelistan. CNN rankade nyligen Sverige som världens näst bäst klädda land efter Italien och det är roligt att våra talangfulla och kreativa svenska designers får genomslag, säger Elin Frendberg, vd på Svenska Moderådet  

Svenskt mode har blivit en av landets största exportframgångar. Några internationellt erkända varumärken som vuxit de senaste tio åren är Tiger of Sweden, Acne Jeans, Nudie Jeans, J.Lindeberg, Whyred, Gant, Filippa K, Hope, Our Legacy, Eton, Morris, Cheap Monday, WeSC, Rodebjer, Carin Wester, Ida Sjöstedt, Stylein, och Odd Molly. 


För ytterligare information kontakta:

Emilie Eliasson Hovmöller, presschef, Business Sweden, T 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 400 medarbetare både i Sverige och i 57 länder, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska företag att investera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

13 Januari 2015