Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Svenskt guld i Bocuse d’Or

Bocuse d’Or 2014 (EM), en av världens mest prestigefyllda kocktävlingar, gick av stapeln i Stockholm förra veckan. Svensken Tommy Myllimäki kammade hem guldmedaljen.

- Guldet betyder otroligt mycket för svensk gastronomi och Sverige som matland. För tio år sedan förknippade man svensk mat med IKEAs köttbullar – idag leder vi utvecklingen, säger Maria Varnauskas, livsmedelsansvarig på Business Sweden.

I år var också första gången i tävlingens historia som råvaror från värdlandet användes. Alla tävlande använde svenska råvaror i sin matlagning, som exempelvis unggris från Gotland, ostron från Grebbestad och musslor från Mollösund.

15 Maj 2014