Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Svenska frysvaror introduceras för Belgiens ledande livsmedelskedja

Colruyt, Belgiens ledande livsmedelskedja, ser potential inom kategorin frysvaror och söker därför nya produkter för att utöka sitt sortiment. Som ett led i detta, har Business Sweden nu inlett ett inköpssamarbete med livsmedelskedjan. Förhoppningen är att det ska resultera i framgångsrik försäljning av svenska frysvaror i Belgien.

- Med sina 11 miljoner invånare är Belgien en marknad som är ungefär lika stor som Sverige. Det är en bra inträdesmarknad för fortsatt expansion till större grannländer som Tyskland, Frankrike och Nederländerna, säger Andreas Rentner, handelssekreterare, Business Sweden i Benelux.

Projektet genomförs i tre steg. I det första steget presenterar Business Sweden deltagande företag för Colruyts inköpare, som därefter väljer vilka företag och produkter de vill gå vidare med. I steg två testar och utvärderar Colruyt produkterna. Slutligen får utvalda svenska företag träffa ansvarig inköpare från Colruyt för att diskutera framtida samarbete och försäljning.

Colruyt har 289 butiker och onlineförsäljning i Belgien, Luxemburg och nordöstra Frankrike. Colruyt Group har en omsättning på över fem miljarder euro och omfattar även de belgiska livsmedelskedjorna SPAR, EUROPSPAR, OKAY och BIO-Planet.

Det finns många fördelar med att satsa på export av svenska frysvaror till Belgien – Sveriges nionde största exportmarknad. Frysvaror är ännu en relativt underutvecklad kategori med stor tillväxtpotential och belgarna värdesätter generellt bra mat och produkter av hög kvalitet. Dessutom finns en nyfikenhet och öppenhet att prova nya typer av livsmedel och maträtter.


 

För ytterligare information kontakta:

Emilie Eliasson Hovmöller, pressekreterare, Business Sweden, T 072-540 93 38

Andreas Rentner, handelssekreterare, Business Sweden Benelux, T +31 70 302 20 59

 

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 400 medarbetare både i Sverige och på 57 utlandsmarknader, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska företag att investera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

15 Augusti 2014