Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Svensk samlingsmonter på finsk veterinärmässa

Den 3-5 december anordnar Business Sweden en svensk samlingsmonter ”Animal Health by Sweden” på den årliga finska veterinärkongressen i Helsingfors. I Finland lägger man allt mer pengar på sina husdjur och efterfrågan på djurvård växer, vilket innebär stora affärsmöjligheter för svenska företag.

På mässan får svenska företag möjlighet att knyta kontakter med potentiella kunder och partners samt nätverka med experter inom branschen.

- Det är en mycket bra mötesplats för att lära känna aktörerna och veterinärmarknaden i Finland. I Sverige har konsolideringen av denna marknad kommit långt, men i Finland är den mer fragmenterad med två mindre kedjor, säger Anna Hellerstedt, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Finland.

Sju svenska företag deltar i Business Swedens samlingsmonter i år: HemoCue, Optilaser, Medivet, VetNutra, Nordvacc, Omnidea och Next2Vet. De erbjuder alla kundvänliga högklassiga lösningar för veterinärmarknaden med produkter inom bland annat provtagning, behandling, och näringstillskott.

Förra året ställde totalt 75 företag och organisationer ut på mässan, som årligen besöks av drygt 1 500 experter inom branschen; veterinärer, skötare och andra aktörer.


 

För ytterligare information kontakta:
Emilie Eliasson Hovmöller, pressekreterare, Business Sweden, T 072-540 93 38

Christian Weckman, projektledare, Business Sweden Finland, T +358 9 686 46 403

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 400 medarbetare både i Sverige och i 57 länder, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska företag att investera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

02 December 2014