Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Stor efterfrågan på svenska barn- och babyprodukter i Asien

Den 10-12 oktober respektive den 4-6 november arrangerar Business Sweden Sweden Kids Week i Tokyo och Seoul. Svenska företag får möjlighet att knyta kontakter med inköpare, andra företagare och allmänheten. Syftet är att visa upp, marknadsföra och öka försäljningen av svenska barn- och babyprodukter i Japan och Sydkorea.

Efterfrågan på svenska barn- och babyprodukter i Japan och Sydkorea har ökat mycket under de senaste åren.

- Japanska och sydkoreanska konsumenter lägger mycket pengar på barn- och babyprodukter. Sverige är dessutom känt för att hålla hög kvalitet och för att erbjuda attraktiva, säkra och designade produkter inom barnsegmentet. Det innebär stora affärsmöjligheter för svenska företag på en stor, trendkänslig och högt värderad marknad. säger Cecilia Leiram, handelssekreterare och chef för Business Swedens kontor i Tokyo.

Det är tredje året som veckan arrangeras i Tokyo och första året i Seoul. I Japan äger Sweden Kids Week rum på Sveriges ambassad i Tokyo med cirka 2 000 besökare, och i Sydkorea på designcentret Dongdaemun Design Plaza i centrala Seoul med cirka 500-600 besökare.  

Följande svenska företag deltar i Japan: BabyBjörn, Brio, ISBJORN, Klippan, Thule, Volvo Cars (sponsor), och Sweden House (sponsor). I Sydkorea medverkar BabyBjörn, Färg och Form, Littlephant, SCA, Scandic Plaza, och Volvo Trucks (sponsor).


För ytterligare information kontakta:

Emilie Eliasson Hovmöller, pressekreterare, Business Sweden, T 072-540 93 38

Cecilia Leiram, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Japan, T +81 80 4164 4502

Johan Chun, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Sydkorea; T: +82 10 63001461

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 400 medarbetare både i Sverige och i 57 länder, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska företag att investera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

09 Oktober 2014