Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Statsbesök i Litauen 7-9 oktober 2015

Den 7-9 oktober leder Business Swedens vd Ylva Berg och Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup en näringslivsdelegation till Litauen. Delegationen arrangeras i samband med det svenska statsbesöket.

Kungen och drottningen avlägger statsbesök i Litauen 7-9 oktober 2015 på inbjudan av president Dalia Grybauskaite. Utrikesminister Margot Wallström och närings- och innovationsminister Mikael Damberg representerar regeringen vid statsbesöket.

Under statsbesöket leder Jens Spendrup, ordförande i Svenskt Näringsliv, tillsammans med Ylva Berg, vd för Business Sweden, en svensk näringslivsdelegation. Vid ett näringslivsforum, Swedish Business Forum and Awards, kommer priser att delas ut till särskilt framstående svenska och litauiska företag.

Temat för besöket är ”Östersjön förenar oss” och syftet är att uppmärksamma och ytterligare stärka det svensk-litauiska samarbetet såväl politiskt, kulturellt som ekonomiskt.

Vidare är syftet att för ett fortsatt handels- och investeringsutbyte öka attraktionskraften för svenska företag och uppmärksamma forskning, innovation och företagens sociala ansvarstagande. Flera framstående svenska företag finns redan på den litauiska marknaden, bland annat IKEA, TeliaSonera och Swedbank.

Fokus kommer även att rikas mot havsmiljön i Östersjöregionen och betydelsen av nya effektiva energisystem i regionen, bland annat Nordbalt-kabeln, som Sverige och Litauen anlägger tillsammans.

Det senaste statsbesöket i Litauen ägde rum i oktober 1992.

Medieackreditering till besöket öppnar efter sommaren.

05 Juni 2015