Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Stark svensk närvaro på världens främsta mobilmässa

För tolfte året i rad arrangerar Business Sweden en svensk paviljong på Mobile World Congress (MWC) den 24-27 februari i Barcelona. Målet är att stödja svenska ICT-företag och som en del i detta arbete besöker IT- och energiminister Anna-Karin Hatt montern. Sammanlagt 18 svenska företag visar upp sina mobila innovationer, träffar partners och gör affärer.

Mobila tjänster och produkter är något av en svensk specialitet och Sverige ses på många håll som ledande när det gäller utveckling av ny teknologi inom området. Företagen i den svenska paviljongen representerar bland annat det senaste inom apputveckling, mobila betalningar, lösningar för infrastruktur/nät och positioneringslösningar.

- Paviljongen är tänkt att vara en inkörsport till internationalisering för innovativa ICT-företag med tillväxtpotential. På MWC knyts värdefulla affärskontakter med operatörer, samarbetspartners, kunder och potentiella investerare, säger Niklas Johnsson, affärsområdeschef för IT och telekom på Business Sweden.

Förra året besökte 72 000 personer från 200 länder mobilmässan och 1 700 utställare var på plats.

Företagen i årets svenska paviljong är:

Apputveckling: Appland, Tactel
Billing and Customer Care: Caleo Technologies
Mobil bränslecellsladdare: MyFC
Customer Experience Management: CICS, Seavus
Games/Betting: Mobenga
Interaktion med gester: Crunchfish
Mobila betalningar: Mobill Scandinavia
Mobil data: Secure Mailbox
Mobil infrastruktur och hantering av nätverk: Aktavara, Basset, Cybercom, Fält Communications, TalkPool, Terranet
Mobile Software Solutions: Birdstep Technology
Positioneringslösningar: Mobile Arts

Utöver dessa företag medverkar även flera medlemsföretag från Swedish M2M Service Enablers (SMSE) och Sweden Mobile Association.

Välkommen att delta i nedanstående program:

Mottagning i Business Swedens monter:
Plats: Den svenska paviljongen ligger i hall 7, monter 7E41 och 7F41
Tid och datum:16:00-18:00 den 25 februari och 11:00-12:00 den 26 februari
Talare den 26 februari: Anna-Karin Hatt, IT- och energiminister

För mer information om företagen, se www.business-sweden.se/mwc2014. Om du vill boka intervju med något av de deltagande företagen, kontakta Business Swedens pressavdelning eller företagen direkt.


 

För ytterligare information kontakta:
Business Swedens presstelefon, T 072-540 93 38 

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

14 Februari 2014