Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Seminarium stärker svenskt-algeriskt samarbete inom hälso- och sjukvård

Den 27 mars arrangerar Business Sweden i Maghreb och Sveriges ambassad i Alger tillsammans med Algeriets hälsoministerium ett seminarium i Alger med fokus på cancerbehandling och infektionskontroll.

Svenska företag inom hälso- och sjukvårdssektorn har rönt stora framgångar i Algeriet. Nyligen har exempelvis ett stort och viktigt samarbetsavtal slutits mellan Algeriets hälsoministerium och Elekta. I en första fas har 21 acceleratorer för strålbehandling av cancer beställts.

-       Nu lägger vi in en högre växel i vårt svensk-algeriska samarbete inom hälso- och sjukvårdssektorn. Seminariet ger oss möjlighet att ytterligare synliggöra och öka kunskapen om svenska produkter och tjänster hos vårdgivare och andra viktiga aktörer inom sektorn, säger Mikael Nussdorf, chef för Algeriet, Marocko och fransktalande Afrika på Business Sweden.

På seminariet deltar bland annat ledningen för det algeriska hälsoministeriet, Sveriges ambassadör i Algeriet, Business Sweden, Karolinska Universitetssjukhuset, Karolinska Institutet, Regionalt cancercentrum Stockholm Gotland, Elekta, Stockholm Care, Astra Zeneca och Bluefish. Presentationerna fokuserar på utvecklingen av svensk-algeriska relationer inom hälso- och sjukvårdssektorn, cancerbehandling, strategier för att säkerställa kvalitativ vård på sjukhus samt infektionskontroll på sjukhus och vårdcentraler.

Cancer är den tredje vanligaste dödsorsaken i Algeriet. Varje år upptäcks 44 000 nya cancerfall i landet. Enligt Algeriets investeringsplan 2010-2014 tilldelades hälso-och sjukvårdssektorn 6,1 miljarder euro, som bland annat ska användas till att bygga 172 nya sjukhus. Hälsoministeriet budgeterade 211,9 miljoner euro för cancerbehandling 2012 och har som målsättning att öka antalet cancerkliniker från 4 till 22 under 2014 samt öppna ett diagnoscenter i varje provins och distrikt i Algeriet.

 


 

För ytterligare information, kontakta:
Business Swedens presstelefon: 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

27 Mars 2014