Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Pressinbjudan till: Hälso- och sjukvårdsdag om exportmöjligheter till MENA-regionen

Den 6 maj arrangerar Business Sweden en hälso- och sjukvårdsdag i Malmö med fokus på MENA-regionen (Mellanöstern och Nordafrika). Business Sweden presenterar bland annat en nyligen genomförd studie om hälso- och sjukvårdssektorn i Egypten, Förenade Arabemiraten, Irak och Saudiarabien.

Studien visar potentialen, utmaningarna och framgångsfaktorerna för svenska life science-företag i MENA-regionen. Det är en viktig marknad för dessa företag som har haft en exportökning på 14 procent till regionen under de senaste fem åren.

- I MENA ökar investeringar inom hälso- och sjukvård mycket, både vad gäller produkter och tjänster. Många sjukhus ska byggas och det finns ett stort behov av ett uppgraderat hälsovårdssystem och en allmän modernisering av hälso- och sjukvårdssektorn. Här finns med andra ord stor efterfrågan på svensk expertis inom life science, säger Anders Hallersjö, affärsområdesansvarig hälso-och sjukvård på Business Sweden.
 
Under dagen delar även representanter från Elekta, Mölnlycke, Hemocue och Bactiguard med sig av sina lärdomar av att göra affärer i regionen, Jan Thesleff, ambassadör i Tunisien och Libyen, berättar om sina erfarenheter och finansiella experter från SEK, och EKN, Swedfund och Business Sweden presenterar olika finansierings- och kreditlösningar. Förutom att deltagarna får inblick i vilka affärsmöjligheter som finns, lär de sig mer om hälsovårdsstrukturen, produktregistreringsprocessen och ersättningssystemen.

Tid: 9.30-16.00
Plats: World Trade Center, Malmö
Datum: Den 6 maj 2013
Anmälan: Media anmäler sig till press@business-sweden.se. 

Välkommen!


 

För ytterligare information kontakta:
Business Swedens presstelefon, T 072-540 93 38 

Business Sweden är en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. Vi stärker och marknadsför Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

03 Maj 2013