Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Pressinbjudan till: Business Swedens marknadsöversikt september 2013

En ekonomisk återhämtning är på gång i västvärlden, ledd av USA. Samtidigt uppvisar många tillväxtländer upp en del svagheter. Svensk export har inlett 2013 mycket svagt, med en minskning i fasta priser på 2,5 procent. Ett negativt utfall har Sverige bara haft fyra gånger de senaste 40 åren. Hur ser då konjunkturutsikterna för världen och svensk export ut? Det tar Business Sweden bland annat upp i sin marknadsöversikt som presenteras i morgon, tisdagen den 10 september.

Business Swedens chefekonom Mauro Gozzo presenterar en ny internationell konjunkturprognos som sträcker sig till och med 2015. I bedömningen har effekterna av den senaste utvecklingen bakats in. Makroanalysen bevakar 38 länder och det är utvecklingen i dessa länder som ligger till grund för Business Swedens syn på världsekonomin och på svensk export.
I Business Swedens marknadsöversikt för september 2013 presenterar Mauro Gozzo även en färsk prognos för svensk export för 2013 och 2014 samt marknadsutsikterna per region.

Välkommen!

Tid: Tisdagen den 10 september kl. 10.00
Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm
Anmälan: press@business-sweden.se

 


För ytterligare information kontakta:

Business Swedens presstelefon: 072-540 93 38

Business Sweden är en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. Vi stärker och marknadsför Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

09 September 2013