Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Pressinbjudan: Seminarium om affärsmöjligheter i Tyskland

Den 6 oktober bjuder Business Sweden och Gnosjöregionens Näringslivsråd in till ett frukostmöte om affärsmöjligheter för svenska företag i Tyskland – världens fjärde största industrination. Med sina 83 miljoner invånare och en ekonomi som klarat att hantera den ekonomiska krisen, är Tyskland en mycket attraktiv marknad för svenska företag.

Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner och svarar för 10 procent av svensk export och cirka 20 procent av svensk import. Idag finns cirka 750 svenska dotterbolag på plats i landet.

- Affärspotentialen för svenska företag i Tyskland är generellt sett god tack vare en stor inhemsk marknad och en omfattande export. Därtill underlättar den geografiska och kulturella närheten samt en positiv bild av Sverige i Tyskland för affärer i landet, säger Anna Nordström, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Tyskland.

Deltagarna får bland annat veta vilka affärsmöjligheter som finns i Tyskland och hur man på bästa sätt tar vara på dessa, samt vilka skillnaderna är avseende affärskultur. På seminariet medverkar Maximilian Richter, Business Sweden i Berlin och Johannes Falkeström, exportrådgivare i Jönköpings län.

Datum: Den 6 oktober

Tid: kl. 08.00-10.00 (frukost serveras från 07.30)

Plats: Haga Värdshus, Storgatan 16, Hillerstorp

Anmälan: Press@business-sweden.se

För ytterligare information kontakta:
Emilie Eliasson Hovmöller, pressekreterare, Business Sweden, T 072-540 93 38


 

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 400 medarbetare både i Sverige och i 57 länder, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska företag att investera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

02 Oktober 2014