Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Peru efterfrågar svensk expertis inom hållbara transporter

Den 31 mars-3 april kommer en delegation från Peru till Stockholm och Göteborg för att lära sig mer om svenska lösningar inom hållbara transporter. Delegationen är en uppföljning av Business Swedens välbesökta transportseminarium i Lima i höstas.

Perus huvudstad Lima har stora problem med infrastruktur och trafikrelaterade dödsfall. Myndigheterna visar därför stort intresse för den svenska nollvisionen. Enbart Limas storstadsområde ska fram till 2025 investera 135 miljarder SEK i ”Urban transport”, vilket bland annat inkluderar en satsning på bussar, tunnelbana och vägbyggen.

-Vi ser stora affärsmöjligheter för svenska företag i Peru. Det handlar om automatiseringar och effektiviseringar av transportsystem, dvs. områden där Sverige ligger i framkant. Delegationen är ett viktigt steg i att introducera fler svenska lösningar på en av de mest intressanta tillväxtmarknaderna i världen, säger Tomas Korseman, regionchef för Latinamerika på Business Sweden.

Delegationen består av representanter från den peruanska kongressen och organisationer/företag inom den peruanska transportsektorn. De får möjlighet att bland annat träffa representanter från Business Sweden, Trafikverket, Stockholms stad, Näringsdepartementet, Perus ambassad, Business Region Göteborg, Transportstyrelsen och VINNOVA. I Stockholm besöker delegationen även Hammarby Sjöstad - en av världens mest moderna och miljöanpassade stadsdelar och i Göteborg görs studiebesök inom transportområdet. Delegationen får bland annat en guidning i godstransporter i urban miljö, ett område där Göteborg ligger i framkant. Dessutom förevisas Volvo Bussars laddhybridbuss som bygger på ny teknik som gör att den kan köra längre på eldrift än tidigare modeller.

 


För ytterligare information, kontakta:
Business Swedens presstelefon: 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

31 Mars 2014