Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Nya livsmedelsstipendiater ska fördubbla sin export

Business Sweden fortsätter, inom ramen för uppdraget Food From Sweden, sin satsning på livsmedelsstipendiater med fyra nya företag. Målet är att företagen ska fördubbla sin export inom fem år.

2015 års nya livsmedelsstipendiater är Alvesta glass, Nils Oscar Company, Jämttugget (med varumärket Mörsjö Deli) och Leksands knäckebröd.

Företagen erbjuds förberedande coachning av regionala exportrådgivare, aktiviteter utomlands med hjälp av Business Swedens utlandskontor och därefter uppföljning på hemmaplan.

Livsmedelsstipendiet är värt 140 000 kronor och företagen coachas under en tvåårsperiod av Business Swedens regionala exportrådgivare. Ett motkrav är att de ska arbeta minst 400 timmar med exportförsäljning under denna period.

Svensk livsmedelsexport uppgick till 69,3miljarder 2014. Stora företag står för merparten av svensk livsmedelsexport, men fler små och medelstora företag kan bidra till att målet uppnås genom att ta steget in på en exportmarknad eller utveckla sin export.

 

Tidigare års livsmedelstipendiater:

 

2014

Birgittas Matbod, Bofood, Carbzone, Fria Bröd, Garbo Food, Gutö Delikatesser, Gäsene Mejeri, Johans Kök, Knäck & Bräck, Källbergs Industri, Larsviken, Lohmandersgruppen, Mackmyra Svensk Whisky, Malmö Chokladfabrik, Mjälloms Tunnbröd, Nybergs Deli och Saturnus. 

2012

Backafallsbyn-Spirit of Hven, Mixwell, NordArom, Pyramidbageriet, Renée Voltaire, Svantes Vilt & Bär, Umlax och Vilmas Knäckebröd. 

26 Maj 2015