Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Nya chefer i Business Swedens ledningsgrupp

Den 3 november tillträdde Kristina Windrup Olander som kommunikationsdirektör och i slutet av september tillträdde Karin Isaksson som Head of Government Assignment, Trade and Invest. Båda ingår i ledningsgruppen.

Kristina Windrup Olander, kommunikationsdirektör Business SwedenKristina Windrup Olander har tidigare arbetat som investeringsansvarig på Industrifonden och som kommunikationskonsult. Hon kommer närmast från Prime PR.

- Jag ser det som min primära uppgift att tillsammans med ledningsgruppen lägga ett affärsmässigt raster på det statliga uppdraget. I slutändan handlar det om att leverera tjänster med alla våra intressenter för ögonen: marknaden, samhället och våra ägare, säger Kristina Windrup Olander.

Kristina Windrup Olander efterträder Mia Bartelson Enayatollah som varit interim kommunikationsdirektör sedan maj i år.

Karin Isaksson, Head of Government Assignment Business Sweden

Karin Isaksson kommer närmast från Swedfund International där hon arbetade som Director Business Development. Hon har tidigare arbetat på dåvarande Exportrådet, SEK, BITS, UNDP och EKN.

- Business Sweden har fått förtroendet att hantera statlig finansiering för export- och investeringsfrämjande. Min roll är att se till att vi levererar största möjliga nytta till företag och samhälle inom detta uppdrag, säger Karin Isaksson.

För ytterligare information kontakta:

Business Swedens presstelefon, T 072-540 93 38

Ylva Berg, vd Business Sweden, T 08-588 660 00


Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 400 medarbetare både i Sverige och i 57 länder, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska företag att investera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

06 November 2014