Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Ny VD på Business Sweden

Business Sweden utser Ylva Berg till ny verkställande direktör.

- Vi är mycket nöjda över att kunna välkomna Ylva Berg till oss på Business Sweden. Ylva Berg har en bred kunskap om svenskt näringsliv i kombination med en gedigen erfarenhet av att leda organisationer genom förändrings- och utvecklingsprocesser. Dessutom har hon varit handelssekreterare i Köpenhamn, säger Bo Dankis, styrelseordförande i Business Sweden.

Ylva Berg har sedan 2011 varit VD för den nordiska delen av Dassault Systèmes, ett internationellt mjukvaruföretag med en global omsättning på 2,1 miljarder Euro. Dessförinnan var hon VD för Technia Group och medlem i Addnodes koncernledning. Hon har cirka 14 års erfarenhet av företagsledande befattningar och förvaltning av börsnoterade och privata företag.

- Jag är mycket glad och stolt över förtroendet och utmaningen att få leda Business Sweden. Det ska bli stimulerande att leda en organisation som har ett statligt uppdrag att främja internationalisering av svenska företag och som erbjuder kvalificerade tjänster till såväl små som stora exportföretag. Business Sweden spelar en viktig roll i att utveckla svensk export och att främja investeringar som stärker Sverige som affärspartner. Jag ser fram emot att bättre lära känna organisationen och mina nya kollegor, säger Ylva Berg.

Om Ylva Berg

2011 – VD för Dassault Systèmes i Norden
2009-2011, VD för Technia Group och medlem i Addnodes koncernledning
2008-2006, Vice VD marknads- och affärsutvecklingsansvarig, medlem i ledningsgruppen för BE Group
2004-1999, Handelssekreterare för Exportrådet i Köpenhamn
1997-1998, Marknadschef för Europeiska marknaden, Beloit Corporation, MillPro Division Europe
1996-1997, Konsult och Partner, Slack Barshinger & Partners, Chicago IL

Ylva Berg är född 1965. Hon tillbringade sina första fem år i Japan, och därefter i Sverige tills hon tog examen från Handelshögskolan i Stockholm med inriktning internationell ekonomi. 1991 flyttade hon utomlands, bland annat till Danmark och USA, och återvände till Sverige 2009. Hon är gift och har två barn, födda 1998 och 2002.

 


För ytterligare information, kontakta:

Business Swedens presstelefon: 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

14 Januari 2014