Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Näringslivsdelegation till Lettland i samband med statsbesök

Business Sweden arrangerar en näringslivsdelegation i samband med Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvias besök till Lettland den 26-27 mars. Den svenska regeringen representeras av utrikesminister Carl Bildt och statssekreterare Marita Ljung från Näringsdepartementet. Syftet är att stärka handelsförbindelserna mellan Sverige och Lettland.

Näringslivsdelegationen leds av Jens Spendrup, ordförande i Svenskt Näringsliv, och består av nära 20 företag och organisationer från olika branscher med affärsintressen i Lettland. På programmet står bland annat möten med premiärminister Laimdota Straujuma, ekonomiminister Vjaceslavs Dombrovskis, lettiska banker och andra företag som representerar viktiga affärsområden för Sverige.

Lettland och Sverige har starka handelsrelationer inom många olika branscher så som skog, bank och finans, transport, telekom, media samt inom traditionell tillverkningsindustri. Sverige är Lettlands sjätte viktigaste exportland och sjunde viktigaste importland samt står för över 20 procent av de utländska direktinvesteringarna i Lettland. Många svenska företag är viktiga aktörer i landet med betydande marknadsandelar i ett antal viktiga branscher.

- Jag är övertygad om att näringslivsdelegationen spelar en viktig roll i att ytterligare stärka våra affärsrelationer, vilket banar väg för ökad handel mellan våra länder, säger Håkan Persson, tf. vd på Business Sweden.

Lettland drabbades hårt av den ekonomiska krisen 2009-2010. Regeringen lyckades dock få till stånd ett finansiellt räddningsprogram med stöd av IMF och EU. Sedan dess har den ekonomiska återhämtningen skett i snabb takt – 2013 var Lettland en av de snabbast växande ekonomierna i EU med fyra procents tillväxt.

 


För ytterligare information, kontakta:
Business Swedens presstelefon: 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

25 Mars 2014