Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Kronprinsparet besökte nordiska företag i Silicon Valley

Under sitt besök i San Francisco 19-21 januari har Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökt flera nordiska företag med verksamhet i Silicon Valley. Besöket arrangerades av Vinnova tillsammans med Business Sweden, svenska konsulatet i San Francisco och Nordic Innovation House.

Kronprinsessparet besökte San Francisco och Silicon Valley för att träffa några av världens främsta experter och entreprenörer inom IT, och för att lära sig mer om det ekosystem som är unikt för regionen.

- Silicon Valley är inte bara en inkörssport till den amerikanska marknaden, det är också en central knytpunkt och plattform för den globala marknaden, säger Ann-Sofie Safa, ställföreträdande chef för USA på Business Sweden, och fortsätter:

- Partnerskap och samarbeten mellan nordiska företag och verksamheter i Silicon Valley leder till kortare tid till marknaden och underlättar skapandet av innovativa teknologier.

en bild

Kronprinsparet med (från vänster) Anne Lidagard, chef Silicon Valley Office Vinnova, Kristina Bünger, främjandeansvarig svenska konsulatet i San Francisco, Ann-Sofie Safa, tf. chef för USA på Business Sweden.

Pressmeddelande på Business Wire.

Läs mer på Kungahusets webbplats

21 Januari 2015