Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Gå Globalt ger svenska företag vingar

Business Sweden arrangerar tillsammans med Tillväxtverket, Business Region Göteborg, Almi Företagspartner, Västra Götalandsregionen och Västsvenska handelskammaren, en informationsträff i Göteborg den 6 mars. Syftet är att företagen ska välja att delta i Gå Globalt – en satsning som framför allt främjar kvinnors företagande.

Deltagarna får under den kostnadsfria informationsträffen lyssna till andra företagare som berättar om sina internationella erfarenheter, information om olika typer av internationaliseringsstöd, veta mer om satsningen Gå Globalt, samt nätverka med företag med liknande behov.

Efter informationsträffen har företagen möjlighet att delta i projektet Gå Globalt som vänder sig till vd:ar eller kvinnliga ägare av företag. Gå Globalt startar i april och under sex månader får deltagarna ta del av insatser som ska bidra till en ökad internationalisering av företaget. Det sker genom samtalsledda nätverksgrupper, utbildning och rådgivning. Till träffen i Göteborg har 52 personer anmält sig från 45 företag.

- Genom Gå Globalt får vi förhoppningsvis fler små och medelstora företag att växa internationellt, samtidigt som vi uppmuntrar kvinnliga företagare att satsa på export. Redan idag sysselsätter svenska företag som drivs av kvinnor över 400 000 personer, säger Marie Hörnlund, projektledare för Gå Globalt på Business Sweden.


 

För ytterligare information kontakta:
Business Swedens presstelefon, T 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

06 Mars 2014