Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Finlands största HoReCa-grossist på jakt efter svenska leverantörer

Business Sweden har inlett ett samarbete med Kespro – Finlands största grossist inom hotell, restaurang och catering.

Samarbetet inleds med en HoReCa-dag den 6 februari då svenska företag får en genomgång av den finska marknaden, för att senare i vår bli presenterade för Kespros inköpare och slutligen eventuellt vald till leverantör

13 svenska livsmedelsföretag kommer till Helsingfors den 6 februari för att delta i det första steget i Business Swedens satsning inom HoReCa i Finland.

-Jag hoppas och tror att det blir ett givande samarbete och att vi kan öppna dörren till en närmarknad på ett effektivt sätt genom en direkt kontakt med den största aktören på marknaden. Vår förhoppning är att vi redan under 2014 ser nya svenska företag som leverantörer till den finska storköksmarknaden, säger Anna Hellerstedt, chef för Business Swedens kontor i Finland.

De svenska företag som blir utvalda till leverantörer får ställa ut på Kespro-mässan i september i en gemensam svensk monter.

HoReCa, dvs. hotell, restaurang och catering, är en växande bransch i Finland. Över 20 000 proffskök köper dagligen in en stor del av sina råvaror via någon av de fyra största HoReCa-grossisterna – Kespro, Meira Nova, Heinon Tukku och Wihuro Aarnio (Metro). Tillsammans omsätter dessa grossister cirka två miljarder EUR och deras totala omsättning växte med nära sju procent under 2012.

Kespro är Finlands största HoReCa-grossist med 43 procent av marknaden och en omsättning på nära 800 miljoner EUR.

För ytterligare information, kontakta: Business Swedens presstelefon: 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

06 Februari 2014