Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden samlar svensk kompetens på konferens i MENA-regionen

Den 9-10 oktober arrangerar Business Sweden en omfattande konferens om Mellanöstern och Nordafrika (MENA-regionen) i Dubai som täcker branscherna IT- och telekom, hälso- och sjukvård, energi- och miljöteknik samt transportsystem.

Det finns en stor efterfrågan på svenska företags innovationer och kompetens i MENA-regionen. Nya lösningar inom mobil teknologi och mobila tjänster presenteras i snabb takt och Sverige är ledande i denna utveckling. Svenska företag har också en unik kompetens inom bland annat smittsamma sjukdomar och antibiotikaresistens och är starka inom avfallshantering, återvinning, förnybar energi och vatten- och avloppsrening. Därutöver finns ett stort behov av svensk expertis inom trafiksäkerhet samt drift och underhåll av trafiksystem.

Förutom att dela kunskap inom olika områden och affärssektorer, ger konferensen möjligheter för deltagarna att nätverka med ambassadörer, handelssekreterare från hela regionen, det lokala näringslivet i MENA-regionen samt med andra deltagare i konferensen.

Handelsminister Ewa Björling inleder konferensen och är i Dubai för att stärka affärsrelationerna mellan Sverige och länderna i regionen med syftet att främja svensk handel och export. Programmet består av presentationer som täcker allt från politiska skeenden i regionen och hur de påverkar handelsvillkor till utmaningar och möjligheter i MENA-regionen. Deltagarna erbjuds även workshops om affärsmöjligheter i olika länder och specifika branscher.

Bland föredragshållarna finns bland andra Sultan Al Mansoori, Ekonomiminister i Förenade Arabemiraten, Salman Shaikh, chef för Brookings Doha Centre, Magnus Schöldtz, tidigare ambassadör i Förenade Arabemiraten, Bahrain och Qatar, Simon Williams, chefekonom MENA, HSBC Bank, Mauro Gozzo, chefekonom Business Sweden, representanter från EKN (Exportkreditnämnden), SEK (AB Svensk Exportkredit) samt svenska företag.

- Det är ett gediget program som jag hoppas ska bidra till nya och fördjupade kontakter mellan svenska företag och näringsliv och beslutsfattare i MENA-regionen. Förtroendet för Sverige är stort, vilket har positiv inverkan på affärsmöjligheterna, säger Mats Paulson, Senior Vice President, International Markets, Business Sweden.


För ytterligare information, kontakta:
Business Swedens presstelefon: 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

04 Oktober 2013