Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden medverkar på klimatkonferens i Lima

Den 1 december inleds FN:s klimatkonferens COP20 i Lima, Peru. Under två veckor träffas världens länder för att diskutera den globala överenskommelse som 2015 ska beslutas i Paris. Business Sweden kommer att medverka under konferensen och presentera konceptet SymbioCity - Sustainability by Sweden.

En svensk delegation med experter från flera departement och myndigheter deltar i mötet. Den 9 december håller Sverige ett två timmar långt seminarium under titeln ” The Future of Sustainable Cities to Combat Climate Pollution”, då bland annat Business Sweden medverkar.

Fokus för seminariet och den efterföljande paneldiskussionen är goda exempel, vikten av styrmedel och långsiktighet för att skapa de spelregler på nationell och lokal nivå som företag behöver för att ta ansvar och investera i grön teknik och därmed bidra till bättre miljö, gröna jobb och hållbar utveckling. På agendan finns bland annat en introduktion av Klimat- och miljöminister Åsa Romson, en presentation från Green Gothenburg om ”Sustainable transportation of goods and people in a City in transition”, samt ett anförande om SymbioCity av Business Sweden.

Bakom SymbioCity-konceptet står Business Sweden, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och många av Sveriges framstående företag inom bygg, energi, telekommunikation och infrastruktur. Business Swedens kontor i Chile har under de senaste två åren arbetat med Perus transportsektor. Bland annat har man arrangerat en peruansk transportdelegation till Sverige med besök hos Trafikverket, Stockholms Stad, Göteborgs stad, samt privata svenska företag inom transportsektorn. Då planen från svenskt och peruanskt håll är att utveckla utbytet inom transportsektorn, är klimatkonferensen och närvaron av den svenska delegationen en fördelaktig plattform för att ta samarbetet inom transportsektorn vidare.

Business Sweden har tidigare varit närvarande på under klimatkonferensen i Köpenhamn 2009, Cancún (Mexiko) 2010 och Durban (Sydafrika) 2011 med goda resultat, vilket är anledningen till en fortsatt närvaro även i Lima.

För mer information, kontakta Tomas Korseman, handelssekreterare, Business Sweden Chile, T +56 2 2925 1900 

28 November 2014