Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i satsning på kvinnors företagande

Den 17 februari lanseras Turn International i Halland. Projektet, som drivs av Enterprise Europe Network i samarbete med Business Sweden, ska bland annat ge kvinnliga företagare verktyg för internationell företagsutveckling. Turn International ingår i regeringens satsning ”Främja kvinnors företagande” och handelsminister Ewa Björling deltar i uppstartsmötet.

Deltagarna får hjälp med allt från grundläggande marknadsinformation och affärsutveckling till försäljningsmöten med potentiella kunder på utvalda exportmarknader. Företagarna har även möjlighet att träffa handelsminister Ewa Björling, specialister inom affärsutveckling från Almi, Enterprise Europe Network och Business Sweden samt andra företagare med internationell erfarenhet.

Projektet vänder sig i första hand till företag som ägs och/eller drivs av kvinnor inom viktiga tillväxtbranscher och som planerar att växa på nya marknader.

130 000 företag i Sverige drivs av kvinnor och sysselsätter över 400 000 personer. När allt fler kvinnor väljer att driva företag tas fler affärsidéer tillvara och nya affärsmodeller utvecklas, vilket bidrar till sysselsättning och tillväxt i vårt land.

-Vi hoppas att detta projekt ska bidra till att fler företag i Halland växer genom internationell handel, säger Oleg Zastenker, regional exportrådgivare på Business Sweden i Halland.

För mer information om programmet, se www.business-sweden.se/Om-oss/Seminarier-och-events/EventsSeminarier/Uppstartsmote-for-Turn-International-i-Halland/


 

För ytterligare information, kontakta:
Business Swedens presstelefon: 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

17 Februari 2014