Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Bolon vinnare av Stora Exportpriset 2014

Idag delade H.M. Konungen ut Business Swedens utmärkelse Stora Exportpriset till Bolon. Företaget har bland annat visat en stark utveckling av sin export på flera marknader under de senaste åren och ökat sysselsättningen i den svenska verksamheten.

Ulricehamnsbaserade Bolon är ett designföretag som tillverkar innovativa och exklusiva designgolv för den kommersiella marknaden. Med fokus på design, produktutveckling och hållbarhet, har företaget byggt upp ett brett försäljningsnät med partners över hela världen.

Business Sweden instiftade priset år 2005 för att lyfta fram goda exempel som i första hand ska uppmuntra små och medelstora företag att satsa på export och visa vad som krävs för att bli framgångsrik.

Juryns motivering lyder:
Med ett starkt fokus på design och kvalitet för att bygga varumärket samtidigt som man gjort en långsiktig satsning på krävande kunder i ett bestämt marknadssegment, har Bolon byggt upp en stark internationell marknadsposition. Genom att ta kontroll över produktionsprocessen har Bolon också visat vägen för andra företag hur ett framgångsrikt varumärkesbyggande bör vila på en parallell satsning på produktkvalitet, design och marknadsföring.

Juryn 2014 bestod av:
Signhild Arnegård Hansen, styrelseordförande Svenska LantChips AB, Sven-Christer Nilsson, styrelseordförande Ripasso, Salvatore Grimaldi, CEO Grimaldi Industri AB, Simon Angeldorff, CEO Envirotainer (2013 års vinnare), Mauro Gozzo, chefekonom Business Sweden samt Håkan Persson, tidigare finanschef Business Sweden.

Nominerade företag till Stora Exportpriset 2014:

  • Arcam
  • Bolon
  • Lexington Company
  • Klarna
  • Tacton Systems

Tidigare års vinnare:
Envirotainer (2013), Transmode Holding (2012), Carmel Pharma (2011), Roxtec (2010), Axis Communications (2009), HMS Networks (2008), Systemair (2007), Hästens Sängar (2006) och BabyBjörn (2005).

Läs mer om Stora Exportpriset, vinnaren och de nominerade företagen på www.storaexportpriset.se.

Du kan ladda ned en bild på det vinnande företaget här. (Fotograf Håkan Flank)

 


För ytterligare information, kontakta:
Klara Persson, pressansvarig Bolon, tel: 0321-530 417
Business Swedens presstelefon, tel: 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

07 Maj 2014