Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

12 svenska företag deltar i Iraks största hälso- och sjukvårdsmässa

Business Sweden arrangerar, tillsammans med Sveriges ambassad i Irak, en svensk paviljong på Iraq Medicare i Erbil den 26-28 maj. Så många som 12 svenska företag inom hälso- och sjukvårdssektorn deltar med förhoppning om att utöka sina affärer med landet.

De svenska företagen erbjuds, förutom en plats i den svenska paviljongen, även presentationer, konferenser, matchmaking och möte med hälsoministeriet i Erbil. Företagen får därmed kontakt med de viktigaste näringslivsaktörerna, liksom med representanter från statlig och privat sektor inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Den irakiska regeringen gör omfattande investeringar i utbildning och infrastruktur. Sjukvårdsutgifterna för 2014 beräknas uppgå till 6,8 miljarder dollar, en ökning med 1 miljard dollar jämfört med 2013.

-I Irak finns en stor efterfrågan på medicinska produkter och tjänster. Det innebär stora affärsmöjligheter för svenska hälso- och sjukvårdsföretag som är kända för sin höga kvalitet och därför ofta föredras framför sina internationella konkurrenter, säger Ali Shakir, handelssekreterare och chef för Business Sweden i Irak.

De företag som deltar i den svenska paviljongen är Elekta, Mölnlycke, Sectra, Orzone, Swemac, Surgical Science, Wing Plast, Skåne Care, Getinge, Maquet, Swedish Specialist Hospital, och Boule Medical.

Den svenska paviljongen är den tredje aktiviteten som Business Sweden arrangerar för svenska bolag inom hälso- och sjuvårdssektorn med affärsintressen i Irak. Senast i december 2013, deltog 21 företag och organisationer i en hälsodelegation till Bagdad, Sulaymaniyah och Erbil. Aktiviteten delfinansieras av Regeringskansliets projektexportsekretariat.

Iraq Medicare startade 2009 och är idag den största hälso- och sjukvårdsmässan i Irak med över 165 utställare och cirka 8 500 besökare.

 


 

För ytterligare information kontakta:
Business Swedens presstelefon, T 072-540 93 38

Business Sweden stärker Sverige som en attraktiv, innovativ och konkurrenskraftig affärspartner. Med cirka 500 medarbetare i 57 länder och i varje region i Sverige, underlättar vi för svenska företag att växa internationellt och för utländska aktörer att investera i Sverige. Business Sweden ägs av staten och näringslivet. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

26 Maj 2014