Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Swedens visselblåsartjänst

Business Sweden strävar efter att upprätthålla ett öppet affärsklimat och en hög affärsetik. I vår verksamhet värnar vi om säkerhet och respekt för alla de människor som berörs av vår verksamhet. Du har en viktig roll för att vi ska lyckas.

Hållbart företagande innebär långsiktig lönsamhet för svenska företag och den svenska ekonomin. Att bedriva hållbar verksamhet utomlands och säkra hållbara investeringar i Sverige är centrala fokusområdena för Business Sweden. Vi vill särskilt hjälpa svenska företag att förebygga korruption och verka med respekt för mänskliga rättigheter. Vårt mål är att ge värde till svenska företag genom hållbara och etiska affärsmetoder.

Vi lägger särskild vikt vid "First, do no harm" och prioritera beredskap och förebyggande. Business Swedens uppförandekod är grunden för vårt hållbarhetsarbete. Business Sweden har också tecknat FN:s Global Compact.

Vår visselblåsartjänst - en möjlighet att rapportera din misstanke

Du har en viktig roll genom att rapportera misstankar om allvarliga missförhållanden som bör förebyggas eller hanteras. Du gör det genom vår visselblåsartjänst. Du behöver inte ha bevis för din misstanke, men alla meddelanden ska lämnas i god tro.

För att säkerställa din anonymitet drivs vårt system av en tredjepartsleverantör, WhistleB. WhistleB kan inte spåra en anonym visselblåsare och din data är starkt krypterad.

Rapportera en misstanke

Visselblåsartjänsten kan nås från vilken enhet som helst, inklusive smarta telefoner. Vi rekommenderar att du använder en enhet som inte är ansluten till Business Swedens intranät.

Rapportera en misstanke här: https://report.whistleb.com/sv/businesssweden

För mer information, FAQ: https://whistleb.com/whistleblowing-system/FAQs/

Om WhistleB

WhistleB säkerställer visselblåsarens anonymitet. Tjänsten är skild från organisationens IT-miljö. WhistleB spårar inte IP-adresser eller annan data som kan identifiera en person som skickar ett meddelande. Meddelanden krypteras och kan endast dekrypteras av utvalda personer. WhistleB kan inte dekryptera och läsa meddelanden.