Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Så du tänker söka en av våra tjänster, vad roligt!

Detta är vad som händer efteråt:

Business Sweden recruitment process

1. Bekräftelse på din ansökan  

Säkerställ att du får en bekräftelse på din ansökan – observera att endast de ansökningar som skickats in via länken i annonsen kommer att inkluderas i processen, detta för att säkerställa att alla kandidater hanteras på samma sätt.

2. Intervjuer

Senast en vecka efter annonsens ansökningstid gått ut kommer de kandidater som bäst uppfyller de uppställda kraven att bjudas in till en första intervju. Då intervjuer även kan hållas löpande så rekommenderar vi dig att inte vänta med att skicka in din ansökan. Vi håller oftast 2-3 intervjuer per kandidat.

3. Tester

För att hjälpa oss säkerställa bästa möjliga matchning mellan rollen och kandidaten använder vi tester som ett komplement till våra intervjuer. Dessa tester utförs av en tredje part. Du kommer att få mer detaljerad information om dessa tester när du når det steget i rekryteringsprocessen.

4. Intervju av chefens chef

Detta steg används främst för våra mer seniora roller där du som kandidat får träffa chefens chef.

5. Referenstagning

Referenstagning hjälper oss att samla in oberoende information kring våra kandidaters tidigare arbetsprestation. Du kommer i detta steg att i samråd med rekryterande chef diskutera fram ett antal lämpliga referenter. Ingen referent kommer att kontaktas utan ditt godkännande.

6. Feedback

Rekryterande chef kommer personligen att återkoppla till samtliga individer som vi har träffat personligen, men som inte blivit erbjudna positionen, med en motivation till varför de inte gick vidare i processen.

7. Ett erbjudande du inte kan motstå!

Den rekryterande chefen kommer att ringa slutkandidaten för att gå igenom vårt erbjudande och träffas för att skriva kontrakt.

8. Välkommen!

Nu börjar det roliga då du snart får ansluta dig till dina nya kollegor och teammedlemmar. All nödvändig information kommer att skickas till dig i god tid före ditt startdatum. Om du har frågor är du alltid välkommen att kontakta din nya chef och/eller din HR Business Partner.