Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Lisa Tullus, projektledare i Indien

Lisa Tullus Consultant

Arbetsplats:

New Delhi i Indien sen september 2014. Indienkontoret täcker även Sri Lanka, Pakistan, Bhutan, Nepal, Afghanistan, Maldiverna och Bangladesh.

Vad har du för bakgrund?

Jag har en examen från Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare studerat och arbetat utomlands, i England, USA, Norge och Sydkorea. Innan jag började på Business Sweden var jag Affärsansvarig på Handelshögskolans Executive Education. 

Hur kan en dag som konsult se ut?

Som konsult jobbar man i team med projektledare och associates. Indien är en intensiv och spännande marknad – likaså är Business Sweden som arbetsplats. Även om man har en plan för dagen så vet man inte vad som kan hända och man måste vara beredd på att hantera oväntade uppgifter eller möten som man måste fokusera på just då. Vi har många intressenter som vill ha vår uppmärksamhet och assistans: kunder, ambassader, huvudkontoret i Stockholm och offentliga aktörer i Indien och Sverige. Projekten varierar i fokus och omfattning, det kan vara stora marknadsanalyser, affärsplaner för ökad tillväxt på den aktuella marknaden eller att sätta ihop mötesprogram för ett svenskt företag så de kan träffa potentiella kunder eller samarbetspartners på den nya marknaden.

Beskriv ett projekt du varit med i och vad din roll i det var?

Jag har precis kommit hem från en delegation till Dhaka. Med var elva svenska företag som arbetar inom infrastrukturområdet och som ville utforska och utveckla sin verksamhet i Bangladesh. Jag hade en projektledarroll i delegationen och ansvarade för flera områden, allt från att sätta ihop programmet tillsammans med ambassaden i Dhaka, till budget, ta hand om kundernas önskemål och rapportering. Man arbetar brett och måste hela tiden tänka ur perspektivet ”Vad är bäst för de svenska intressenterna i den här situationen?”, samtidigt som man jobbar väldigt hands on med att exempelvis säkerställa att busschauffören vet vägen till nästa delegationsmöte vilket inte alltid är lika lätt som det låter när språkförbristning och kulturella aspekter spelar in.

Vilka kulturella skillnader har du upplevt?

Även om det finns många likheter finns det stora kulturella skillnader vilket märks även på arbetsplatsen. I den indiska kulturen anser man att chefen ska ha alla svar, medan vi från Sverige är vana att tänka själva och fatta egna beslut. Den indiska organisationskulturen är mer hierarkisk än den svenska, men samtidigt är de mer flexibla än svenska organisationer och man måste lära sig att navigera i den nya miljön.

Hur vet man om man passar in hos Business Sweden?

För att trivas och bli framgångsrik på Business Sweden behöver man vara öppen, flexibel, ha starkt affärssinne och ett genuint intresse för att Sverige ska växa genom internationalisering.