Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Enorm potential för utländska företag

Föreslagna investeringar inom infrastruktur och konstruktion har skapat möjligheter gör globala byggföretag i Sverige. Genom att vara den största marknaden i Skandinavien är Sverige en utmärkt startpunkt för centraliserade marknadsoperationer i norra Europa.

Sverige har ett robust och hållbart transportsystem som är en stor fördel för landets invånare och gör det enklare för företag att leverera produkter. Ambitionen är att ha en infrastruktur som möter den framtida ekonomins behov. Den svenska regeringen har allokerat 522 miljarder kronor för infrastrukturprojekt under perioden 2014-2015. Investeringen innebär att det finns ökat utrymme för internationella byggföretag som önskar arbeta med framtida infrastrukturprojekt.  

Svenska företag som är aktiva i bygg och-infrastruktursektorn arbetar nära olika forskningscenter för att framställa material och med industrin för att utveckla produkter. Detta innebär att det finns en enorm potential för utländska företag att samarbete med världsledande svenska aktörer och på så vis förbättra sitt erbjudande. 

Den svenska bygg och-infrastruktursektorn domineras idag av ett antal företag som driver stora projekt. På nationell nivå är Bypass Stockholm, West Link, East Link, nya bostadsområdet i Värtan samt hamnarna i Stockholm, Göteborg och Malmö, värda att nämna. 

Varför Sverige?

  • Robust och hållbart transportsystem
  • Svenska regeringen har allokerat 522 miljarder kronor (2014-2025) till infrastrukturprojekt, vilket ger utländska aktörer möjlighet att ta del i projekten
  • Fortune 500 har utnämnt Stockholm till en av världens topp-15 städer för att göra affärer, p.g.a. skicklig arbetskraft, stabil infrastruktur och potentiella kunder.
  • Svenska företag arbetar nära forskningscenter för att framställa nya material och med industrin för att utveckla produkter.