Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Stabil och växande marknad som fokuserar på innovation

Sverige är den största marknaden i Norden och en naturlig samlingsplats för majoriteten av internationella företag verksamma inom ICT som arbetar mot de nordiska och baltiska länderna.

Den svenska konsumentmarknaden och ekonomin i helhet expanderar, med tidig adoption av nya tekniska produkter och lösningar, dessutom har Sverige en av världens högsta disponibla inkomster. I de nordiska länderna finns över 25 miljoner invånare och befolkningen fortsätter att växa. Investeringar i IT ökar inom alla sektorer, b.la. i tillverknings och-finansindustrin samt inom statliga verksamheter. Det finns en stor företagskundbas i Norden, med större representation än Tyskland bland Forbes 2000 företag.

Sverige är ett land där några av världens ledande ICT-företag utvecklar sina erbjudanden och hittar nya innovativa lösningar. Intel, Google, Apple, Huawei, Arm, Microsoft, TechMahindra, Motorola, Oracle, Sun, Sony, Samsung, EA, Facebook, Nokia and Mediatek har alla FoU verksamhet I Sverige. Flertalet av ovan företag har etablerat sig genom uppköp av små och innovativa teknologiföretag, andra har startat med säljverksamhet mot de nordiska länderna.

Internationella riskkapitalbolag investerar i svenska teknologi-startups. Stockholm är idag den stad med flest antal nystartade företag som är värda mer än en miljard USD. Några av världens mest framgångsrika teknologiföretag har sina rötter i Sverige – Spotify, Skype, Mojang, AXIS, Truecaller, QlikTech, MySQL, King.com, Tobii, iZettle och Klarna, för att nämna några.

Varför Sverige?

  • Den största marknaden bland de nordiska länderna
  • Växande konsumentmarknad på grund utav en ökande befolkning och en av världens högsta disponibla inkomster.
  • Tidig anpassning till ny teknik
  • I Stockholm finns flest högt värderade startups i Europa
  • Stor företagskundbas – de nordiska länderna har fler företag än Tyskland på Forbes 2000s lista
  • Investeringar i IT ökar i all svensk industri (tillverkning, finans och statlig verksamhet)
en bild

Niklas Johnsson

Senior Investment Advisor, ICT Stockholm, Sweden Senior Investment Advisor, ICT, Stockholm, Sweden
+46 70 269 76 42