Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Rapport: "Därför tillverkar vi i Sverige"

Av 600 internationella företag har hälften investerat i ökad tillverkning i Sverige de senaste tre åren - många i direkt konkurrens med utlandet. Där finns bland andra Atlas Copco, Husqvarna och Uddeholm. Det visar Business Swedens rapport "Därför tillverkar vi i Sverige".

Rapporten belyser tillverkningsindustrins stora vikt för Sverige, industrins lokaliseringsmönster av tillverkning samt Sveriges förutsättningar och konkurrensförmåga för lokalisering av tillverkande verksamhet. Rapporten pekar också på ett antal förbättringsområden som intervjuade företag och organisationer lyfter upp.

"Därför tillverkar vi i Sverige" bygger på intervjuer med beslutsfattare på 20 internationella företag som under de senaste tre åren genomfört betydande investeringar i Sverige, en enkätundersökning bland 600 företag med tillverkning i Sverige, intervjuer med beslutsfattare på 12 utländska företag kring synen på Sverige som tillverkningsland, samt intervjuer med företrädare för industrinära organisationer i Sverige. 

Dokumentinformation
Datum: 14 aug 2015
Storlek: 2,2 MB(pdf)
Ladda ner