Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Leverantörsdeklaration - ursprung och utfärdande

Utbildningen ger vägledning till var och hur företagen kan hitta ursprungsreglerna samt vad reglerna innebär rent konkret. Vi går igenom begreppet ”kumulation har tillämpats med…” och vilka styrkande handlingar som krävs för att kunna utfärda en deklaration.

Utbildningen vänder sig till dig som blir ombedd att fylla i en leverantörsdeklaration. Leverantörer till exportörer spelar en nyckelroll i användandet av EU:s frihandelsavtal och genom att vara pålästa och erbjuda korrekt utfärdade leverantörsdeklarationer kan leverantörer stärka sin konkurrenskraft. Felaktigt utfärdade leverantörsdeklarationer kan bli kostsamma och riskera att förstöra relationen med kunden. 

Stärk din konkurrenskraft

Leverantören måste vara insatt i vad det innebär att intyga att produkterna uppfyller ursprungsreglerna för att kunna fylla i en så kallad leverantörsdeklaration. För att företag ska kunna dra nytta av tullättnaderna i frihandelsavtalen måste varorna ha ursprung i EU. I frihandelsavtalen finns bl.a. regler som anger hur stor bearbetning som måste ha skett inom EU för att en produkt ska anses vara en ursprungsvara. När en exportör inte själv tillverkar produkten eller är beroende av insatsmaterial måste exportören få information om varans ursprung från leverantören. 

Du får svar på frågor om bland annat:
• Vilka fördelar innebär det för leverantören respektive kunden att leverantören uppfyller ursprungsreglerna och kan utfärda deklarationen?
• Vad händer ifall du fyller i deklarationen på felaktiga grunder?
• Vad är skillnaden på ”made in Sweden” och ursprung EU?
• Var hittar du ursprungsregeln för en specifik produkt?
• Vad innebär kumulation och varför måste det fyllas i varje gång?

Expert som föreläsare
Anna Folkesson är föreläsare under utbildningen. Hon är erfaren expert och rådgivare inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden.

Pris: SEK 3 000 exkl moms. Kaffe, lunch och dokumentation ingår. 

Så här anmäler du dig: Vänligen klicka på KALENDARIUM uppe till höger för mer information och registrering. Hjärtligt välkommen med din anmälan!

Frågor? Kontakta gärna Anna Folkesson – se kontaktinfo till höger.

Var. Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm 

en bild

Mats Söderström

Adviser Adviser
+46 8 588 662 75
en bild

Anna Folkesson

Senior Adviser - föräldraledig Stockholm Senior Adviser - föräldraledig, Stockholm
+46 8 588 66 339