Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Leveransvillkor med Incoterms® 2020 och utlandsbetalningar

Rätt leveransvillkor fördelar ansvaret för kostnader och risker under transporten. Rätt betalningslösning minimerar risken för att inte få betalt. Tillsammans kan leverans- och betalningsvillkor vara ett kraftfullt säljverktyg. I denna exportutbildning går vi igenom leveransvillkoren i Incoterms® 2020 samt olika betalningsformer som t.ex. remburser och EKN-garantier.

Att göra affärer är alltid ett risktagande. Vad är det för risker, hur hanterar man dem och vilka avvägningar behöver man göra? Samtidigt måste erbjudandet vara tillräckligt intressant för att resultera i en affär. Det är ämnen vi tar upp under denna fördjupade utbildning. 

Leveransvillkor är en av de viktigaste delarna i ett internationellt avtal. En leverans innebär alltid vissa kostnader och risker, och vid internationella avtal ökar osäkerhet och risker för missförstånd. Genom ett väl underbyggt val av leveransvillkor kan säljare och köpare komma överens om en avvägd fördelning av kostnader och risker under transporten. Kunskaper i ämnet ger bättre möjligheter att tillmötesgå kundens önskemål, och samtidigt vara medveten om vad man behöver räkna in i kalkylen som säljare. Att använda olika leveransvillkor på ett insatt och genomtänkt sätt kan ge större säkerhet vid utlandsaffärer än att hålla sig till minimivillkoren, och dessutom göra företagets erbjudande mer attraktivt.

Vi går grundligt igenom leveransvillkoren i Incoterms® 2020. Vi jämför Incoterms® 2020 med Incoterms® 2010 och reder ut hur ändringarna påverkar det praktiska exportarbete. Vi visar även hur leveransvillkor samspelar med allmänna leveransbestämmelser som Orgalime S2012, med de olika transportdokumenten och olika betalningslösningar.

Utan en säker betalningslösning kan båda parter tveka inför en internationell affär. Därför är det viktigt att du tar ställning till vilka risker du är beredd att ta och vilka risker som du måste täcka av. Val av betalningsvillkor avgörs t ex. av om det är en ny eller välkänd kund, kundens kreditvärdighet, land, affärens storlek och om varan är specialtillverkad just för din kund.

Många små och medelstora bolag avstår från potentiellt lönsamma exportaffärer på grund av risken att inte få betalt. Så ska det inte behöva vara. Lär dig mer om olika betalningslösningar som är bra både ur säljarens och köparens perspektiv. Vi går grundligt igenom olika betalningsformer som Dokumentinkasso, Remburs, EKN-garanti och Betalningsgaranti.

Vi fokuserar mycket på remburser och går igenom vad en remburs innebär, beskriver olika typer av remburser, fördelar med rembursen och vad man ska tänka på när man arbetar med remburser. Vi ger råd om vilka betalningsformer som är lämpliga på olika länder.

Utbildningen innehåller också praktiska övningar kring leveransvillkor och remburshantering. 

”Det var en mycket bra utbildning som jag redan haft nytta av när vi förhandlat avtal med våra utländska kunder" Fredrik Ljungkvist, Finance and Logistics Manager, Renapharma AB

"Den här utbildningen var väldigt givande och inspirerande med utrymme för diskussioner. Innehållet på kursen har gett mig djupare och ny kunskap som definitivt kommer vara stöttande i min roll som exportör till Emerging Markets” Sofia Lindkvist, Sales & Marketing Specialist- Emerging Markets,  Peak Performance

 

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med skeppning eller logistik, handlägger exportdokument, är orderansvarig, men även till dig som arbetar med ekonomi och finans, försäljning eller inköp.

Det är bra om du har vissa grundkunskaper i leverans- och betalningsvillkor.

Mål: Att du ska förstå innebörden och fördelarna av olika  leverans- och betalningsvillkor och hur dessa kan kombineras på ett optimalt sätt för att säkerställa för säljaren att få betalt och för köparen att få sin leverans.   

Vi tar bland annat upp:
• Exportofferten och standardavtal ECE 188, NL 17, Orgalime S2012
• Leveransvillkor i internationell handel
• Genomgång av Incoterms® 2020 
• Köparens och säljarens åtaganden
• Leveransvillkoret och varuförsäkringen
• Transportdokumenten och konventionerna som reglerar transportsätten

• Risker i utlandsaffärer och val av betalningsvillkor
• Rena betalningar och dokumentinkasso
• Remburs inkl. praktisk övning kring rembursavräkning
• Kopplingen mellan leverans- och betalningsvillkor
• EKN-garantier, både risktäckning och finansieringsmöjlighet
• Bankgarantier, privata kundkreditförsäkringar och factoring

Experter som föreläsare
Yvonne Brycker och Maria Lundberg är föreläsare under utbildningen. De är erfarna experter och rådgivare inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden.

Var: Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Pris: 5 900 SEK exkl. moms. I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation. 

Så här anmäler du dig: Vänligen klicka på KALENDARIUM uppe till höger för mer information och registrering. Hjärtligt välkommen med din anmälan!

Frågor? Kontakta gärna någon av oss på Business Sweden – se kontaktinfo till höger. 

en bild

Yvonne Brycker

Senior Adviser Stockholm Senior Adviser, Stockholm
+46 8 588 660 17
en bild

Maria Lundberg

Senior Adviser Stockholm Senior Adviser, Stockholm
+46 8 588 662 49