Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Brexit - Stå rustad vid utträdet

Handlar du med Storbritannien i dag och vill förbereda dig inför Brexit? Att Storbritannien inte längre kommer att tillhöra EU:s inre marknad innebär en tullhantering vilket skapar stora förändringar för svenska företags handel med Storbritannien. Många svenska företag ställs inför en hantering de aldrig tidigare har behövt ta hänsyn till. Störst förändringar innebär det för dig som inte har försäljning utanför EU idag.

Storbritannien är Sveriges femte största exportmarknad. Därför är det viktigt att veta hur Brexit kommer påverka era affärer. Genom att förbereda er inför utträdet står ni bättre rustade i er export. Skaffa därför kunskap som underlättar leveransen och skapar trygga exportaffärer med Storbritannien. Utbildningen vänder sig i huvudsak till dig som har export till Storbritannien men inte har någon eller liten export utanför EU. 

Trygga och lätta exporter även efter Brexit

För att inte förlora kunder i Storbritannien måste ni veta hur ni hanterar Brexit. I utbildningen går vi igenom hur ni på bästa sätt förbereder er inför Brexit. Du lär dig vilka exportdokument som kan bli aktuella och vad de innebär i praktiken. Vi går också igenom vilka tullar som kan bli tillämpliga. Brexitutbildningen ger dig redskapen för att underlätta leveransen och skapa trygga exportaffärer även efter Brexit.

Du får handledning inom bland annat

  • EU:s exportbestämmelser
  • Klassificering och systemet kring varukoder
  • Exportdeklaration, fakturor och andra dokument
  • Tullar efter Brexit
  • Konsekvenser för EU:s frihandelsavtal och leverantörsdeklarationer
  • Leveransvillkorens innebörd för tulländamål

Experter som föreläsare:
Mats Söderström, Carl Winberg och Anna Folkesson är föreläsare under utbildningen. De är erfarna experter och rådgivare inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden.

Pris: SEK 3 900 exkl moms. Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Anmäl dig: Klicka i kalendarierutan uppe till höger för att anmäla dig! 


Frågor: Kontakta gärna Mats Söderström eller Carl Winberg – se kontaktinfo till höger.

Var: Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

 

en bild

Mats Söderström

Advisor Advisor
+46 8 588 662 75
en bild

Carl Winberg

Advisor Advisor
+46 8 588 660 02