Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Transportkunskap för exportörer

Under den här utbildningen lär du dig hur du kan minska riskerna och öka effektiviteten i era internationella godstransporter. Vi går igenom hur du som exportör anpassar transportarbetet efter dina och kundernas behov. Med fungerande och prisvärda transportlösningar får ditt företag ett starkt konkurrensmedel i utrikeshandeln.

Utbildningen vänder sig framförallt till dig som handlägger, bokar och köper in utlandstransporter. Den är också lämplig för andra som behöver veta mer om hur man hanterar avtal, dokument och försäkringar på rätt sätt inom transporter.  

Det du behöver veta om internationella transporter
Under utbildningen går vi igenom hur internationella transporter går till och vad du behöver tänka på. Som svenskt företag konkurrerar ditt företag med lokala aktörer som redan finns på plats med sina varor. Dina internationella kunder ser oftast mer av transportören än av exportföretaget, vilket gör transportören till en viktig representant för ditt företag. Hur bra transporten fungerar har därför en direkt påverkan på förhållandet med dina kunder. Här får du kunskap och verktyg  för att göra transporterna till en del av ett smidigt och säljande exportpaket. 

Du får inblick och kunskaper om bland annat:

  •         Olika transportmedel och användningsområden
  •         Leveransvillkor i internationell handel – Incoterms® 2010 och Incoterms® 2020
  •          Avtal, upphandling och att välja transportör
  •         Orientering inom exportdokumentation
  •          Packning, lastning och märkning
  •          Fraktberäkningsregler
  •         Transportförsäkring och hantering av skador

 Expert som föreläsare
Maria Lundberg är föreläsare under utbildningen. Hon är erfaren expert och rådgivare inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden.  

“Kursen var innehållsrik och höll högt tempo, samtidigt som det fanns utrymme för frågor och bra diskussioner. Materialet var pedagogiskt och kursledarna engagerade och kunniga. Jag rekommenderar kursen till både nybörjare och erfarna exportörer”
Mari Gahm, Solvatten AB 

Var: Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Pris: SEK 5 900 exkl moms. Kaffe, lunch och dokumentation ingår. 

När: 23 april 09.00 - 16.30 (registrering och kaffe från 08.45)

        3 december 09.00 - 16.30 (registrering och kaffe från 08.45)

Så här anmäler du dig: Vänligen kontakta Maria Lundberg: maria.lundberg@business-sweden.se för mer information. Hjärtligt välkommen med din anmälan!

Frågor? Kontakta gärna någon av oss på Business Sweden – se kontaktinfo till höger.

 Du har väl sett våra online-utbildningar?

 

en bild

Maria Lundberg

Senior Adviser Stockholm Senior Adviser, Stockholm
+46 8 588 662 49